Stavanger lufthavn åpner onsdag morgen etter storbrann

Rundt 800 personer ble evakuert fra Stavanger lufthavn da det startet å brenne i et parkeringshus. Etter planen starter flytrafikken opp igjen onsdag morgen.

Det er Avinor som melder dette på egne nettsider. De skriver at det kan ta tid før trafikken går normalt. De ber passasjerer forholde seg til informasjon på avinor.no og fra sitt flyselskap.

Grunnet brannen på parkeringshuset ved Stavanger lufthavn måtte passasjerer evakueres fra flyplassen til Hotel Atlantic i Stavanger sentrum. Fortsatt er all flytrafikk til og fra lufthavnen stengt i påvente av at brannen slukkes.

les også

Erna Solberg avviser kritikk etter storbrann - ender med burger i Grimstad

Stenger flytrafikken

Kommunikasjonsansvarlig i Avinor Guri Ulverud sier til VG at årsaken til stengningen blant annet er at flyplassens egne brannfolk må bidra med det kommunale slukningsarbeidet.

Dette påvirker både fly som skal ut og inn fra flyplassen.

Klokken 21.30 sier hun at de fortsatt ikke vet akkurat når de åpner for flygninger igjen.

– Det henger sammen med når slukningsarbeidet er sluttført og vårt brannmannskap er tilbake på flyplassen. Vi kan ikke si så mye om situasjonen brannen er avklart, så får vi en oppdatering i morgen tidlig, sier hun.

Ulverud opplyser også om at andre flyavganger andre steder kan bli påvirket, da de ikke får på plass flyene fra Stavanger lufthavn.

les også

Filmet brannen fra innsiden: – Ekkel opplevelse

Frakter personer fra flyplass til hotell

Dette fører til at flere personer har vært strandet på lufthavnen, hvor ingen får komme til med privatbil.

Kommunikasjonssjef i Kolumbus, Grethe Skundberg, sier de har fraktet mange fra avgangshallen på Stavanger lufthavn til hotellet i Stavanger sentrum.

Kolumbus er det lokale busselskapet i Stavanger.

– Da har vi fått alle sjåførene inn. 20 turer med passasjerer, og en ekstra runde med fem busser som gikk tomme tilbake. Sjåførene anslår et snitt på 70 per buss. Noen var helt fulle mens andre gikk halvfulle, sier Skundberg til VG.

les også

Storbrann i parkeringshus ved flyplass: – Mindre flammer nå

Hun skryter av arbeidet som er gjort.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Sola kommune og Avinor. Det ble veldig tidlig satt stab, da vi fikk beskjed om å støtte. Da fikk vi omdirigert det største materiellet vi har til Stavanger lufthavn.

Ifølge operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Victor Fenne-Jensen, var det rundt 800 personer på flyplassen som ble transportert til sentrum.

– Det viktigste for politiet var å tømme flyplassen. På Atlantic var det også kriseteam, men de skal ikke ha vært i bruk. Vi har også en patrulje på hotellet, men det er rolig og vi har god kontroll der, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder