ETTERFORSKER SAKEN: Politiadvokat Christine Møen Wisløff og etterforskningsleder Andreas Lervik informerte om den pågående etterforskningen på en pressekonferanse torsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Fotballdommer siktet for seksuell omgang med barn

En mann i slutten av 20-årene er siktet for å ha seksuell omgang med barn under 16 år. Mannen har også vært vikar i en barnehage, og dette inngår i politiets etterforskning.

Vest politidistrikt opplyser på en pressekonferanse torsdag ettermiddag at de til nå har identifisert flere fornærmede, men vil ikke gå inn på antall. De fornærmede er utelukkende gutter i tenårene, opplyser politifaglig etterforskningsleder Andreas Lervik i Vest politidistrikt.

– Saken har høy prioritering og etterforskes med de nødvendige ressurser, sier Lervik.

Politiet jobber nå med å kartlegge om det kan være flere fornærmede.

Mannen er tidligere håndball- og fotballdommer. Politiet ble varslet av Norges Fotballforbund, omtrent samtid fikk politiet en anmeldelse fra en av de fornærmede. Politiet valgte derfor å pågripe siktede.

Mannen er siktet for å ha seksuell omgang med barn under 16 år, seksuelt krenkende atferd, samt fremstilling av seksuelle overgrep eller bilder som seksualiserer barn og unge.

– Vi etterforsker samtidig å om han har utnyttet sin posisjon som dommer for å oppnå seksuell omgang. Dette er også aktuelt for personer over den seksuelle lavalder, sier politiadvokat Christine Møen Wisløff på en pressekonferanse.

Ifølge politiet er mannen tidligere ustraffet og hadde politiattest, ifølge bt.no.

Var vikar i barnehage

Møen Wisløff sier til VG at politiet også etterforsker mannens engasjement som vikar i en barnehage.

– Vi har informasjon om at han har vært vikar i en barnehage og dette inngår selvfølgelig i etterforskningen. Vi har etterforsket saken gjennom hele sommeren og har ingen indikasjoner på at det har skjedd noe straffbart gjennom engasjementet i barnehagen, sier hun.

Det har også blitt gjennomført en god del avhør uten at det har blitt avdekket straffbare forhold i forbindelse med vikarjobben, forteller Møen Wisløff.

– Hvor lang tid tok det fra politiet mottok anmeldelsen til dere gikk til pågripelse?

– Det gikk et par dager. Vi etterforsket saken i de to dagene og fant at det var grunnlag for å gå til pågripelse, sier politiadvokaten.

Dømte kamper for barn og unge

Den siktede skal ha dømt kamper der barn og unge har spilt. Politiet har gjennomført avhør av en rekke personer og vil fortsette med det fremover.

Bistandsadvokat for en av de fornærmede guttene, Trygve Matre i 123 Advokaten, forteller til VG at hans klient har det bra etter forholdene.

– Jeg har snakket med hans mor og har fått lov til å si at det etter forholdene går greit. Men det er jo alltid en belastning for den det gjelder og for familien når man kommer opp i slike saker som dette.

Advokaten ønsker på nåværende tidspunkt ikke å fortelle mer om saken som gjelder hans klient, og begrunner det med at saken er under etterforskning.

– Men for min klients vedkommende så kan de ut som at han har vært 14–15 år da det straffbare skal ha skjedd, sier Matre.

Advokat Beate Hamre i Sentrumsadvokaten, bekrefter overfor VG at hun bistår to av de fornærmede i saken. Hun ønsker imidlertid ikke å uttale seg på nåværende tidspunkt.

– Det er for tidlig i etterforskningen, sier hun til VG.

Daglig leder i NFF Hordaland, Knut Berge, bekrefter overfor VG at anmeldelsen kom fra dem i begynnelsen av juli. Han ønsker ikke å utdype hva som var årsaken til at de valgte å anmelde dommeren.

– Men det sier seg selv at det har sammenheng med noe vi mente hørte hjemme hos politiet, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder