DREPT: 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet drept på Varhaug i fjor sommer. Foto: Trond Solberg

18 år gammel mann tiltalt for å ha drept Sunniva Ødegård (13)

En 18 år gammel mann er tiltalt for å ha drept 13 år gamle Sunniva Ødegård på Varhaug 29. juli i fjor. Ifølge tiltalen skal drapsvåpenet vært en hammer.

18-åringen er også tiltalt for å ha seksuelt mishandlet jenta og mishandlet henne på annet vis etter at hun var død.

– Tiltalte har vært på åstedet to ganger. Vi har en oppfatning av at det seksuelle overgrepet mest sannsynlig skjedde da han returnerte til åstedet, da var hun allerede død. Dette blir det opp til retten å vurdere, sier statsadvokat Nina Grande til VG. Dermed fremgår også voldtektsparagrafen av tiltalen.

Mannen, som på drapstidspunktet var 17 år, er også tiltalt for uriktig anklage etter at han i politiavhør skal ha prøvd å trekke med seg en annen person inn i saken. I tillegg er han tiltalt for to tilfeller av skadeverk. Ved et av tilfellene, skal han bare en snau time før drapet ha knust et vindu til en barnehage ved å kaste en stein eller en hammer mot vinduet.

I tiltalen tas det forbehold om at det kan bli nedlagt påstand om forvaring for den tiltalte mannen.

les også

Varhaug-drapet: – Vi savner Sunniva, og skulle ønske hun var her

les også

Aftenbladet: Flere forsøkte å hjelpe siktet 17-åring før Varhaug-drapet

Erkjenner drap

– Han har erkjent straffskyld for drapet, men ikke for noen av de andre tiltalepostene. Jeg ønsker ikke å gå i detalj på hvorfor dette er tilfelle eller på hva han har forklart, sier forsvarer Tor Inge Borgersen til VG.

Forsvareren opplyser at det blir et sentralt tema i retten om han var psykotisk. Sakkyndige har vurdert den siktede 18-åringen og har konkludert med at han hverken var psykotisk eller hadde sterkt nedsatt bevissthet da drapet skjedde.

Rettssaken er forhåndsberammet til å gå i Jæren tingrett 15. mai. Det er satt av over fire uker til å behandle saken.

– En vond og vanskelig tid

I en pressemelding skriver familiens bistandsadvokat, Harald Øglænd, at Sunnivas foreldre er kjent med tiltalen.

– Det har vært en vond og vanskelig tid for hele familien. Begge foreldrene har vært sykmeldt i perioder, skriver Øglænd i meldingen.

Han forteller også at de ser frem til saken skal behandles, samtidig som de ser for seg at det blir en stor belastning å få presentert saken med alle detaljer.

I meldingen takkes både politiet og kommunen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder