KAN BLI MYE VIND: Langs kysten av Sør-Norge og langs kysten av Vest-Norge kan det bli sterk kuling til liten storm søndag. Foto: Skjermdump fra Meteorologene på Twitter

Fare for liten storm i sør og vest

Etter noen strålende uker med temperaturer over 30 grader, må befolkningen sør i landet belage seg på en kald og vindsterk helg. Nordland ser derimot ut til å bli «værvinneren».

 • Vemund Anke Garden

Har du tenkt deg ut med båten sør i landet denne helgen, kan det være smart å tenke seg om to ganger, skal man tro vakthavende meteorolog Marit Berger.

– Det er litt lavtrykk som skal passere forbi Sør-Norge i løpet av helgen, men det er mye usikkerhet knyttet til værprognosene. Akkurat hvor og hvor kraftig vinden blir kan vi ikke si sikkert ennå, sier hun til VG.

les også

Klamydia-smittetopp i Norge: De fleste får ingen symptomer

Pluss content

Man vil antagelig kunne merke mer vind lørdag. Men det er søndag meteorologene mistenker det kan komme farevarsel, antagelig i Skagerrak først, før det treffer vestlandet, forklarer Berger.

– Det ser ut til å bli en middelvind på sterk kuling eller liten storm, sier hun, og legger til at dette er unormalt vær til å være i sommermånedene.

– Mitt tips er å følge med på værprognosene, de kan nok endre seg mye. Dette er kanskje ikke helgen for å være ute i småbåt.

Kaldt i fjellet

Fredag skriver også Vegtrafikksentralen vest på Twitter at det meldes om lave temperaturer og nedbør i form av snø på flere fjelloverganger i Sør-Norge.

«Bilister oppfordres til å bruke riktige dekk og å kjøre etter forholdene», skriver de videre.

Snøværet vil antagelig gi seg i løpet av fredagen, men temperaturen holder seg kald.

– Vi får det nok kaldt neste natt i Sør-Norge i en del lavtliggende områder i Gudbrandsdalen og Østerdalen. Utover uken får vi antagelig en del skyer, og da får vi ikke de lave temperaturene. Men det kan nok bli minusgrader for eksempel i Alvdal.

Selv om hun ikke forventer stort mer snø utover helgen, advarer hun mot vanskelige kjøreforhold hvis regnet og smeltet snø fryser på utover kvelden.

les også

FHI: Nå kan du klemme gode venner igjen

Best i Midt-Norge

I Nordland kan de få det litt bedre enn resten av befolkningen.

– Jo lenger nord vi kommer, jo mer usikkert er det om lavtrykket treffer. Men midten av landet kommer nok best ut av helgen. Nordland har størst solsjanser og brukbare temperaturer opp mot 20 grader. Også deler av Trøndelag får gode temperaturer, og da spesielt det gamle Nord-Trøndelag.

Lenger nord, i Troms og Finnmark blir det derimot dårligere vær.

– Det blir litt lavtrykk lengst i nord. De får nok en del regn og vær og vind, og ikke noen særlig temperaturer å snakke om over helgen.

les også

Sommervarmen har forlatt oss – bygevær og under 20 grader i vente

Generelt må hele landet forvente lavere temperaturer og mer varierende vær utover i neste uke, ifølge Berger.

– Det fortsetter med skiftende og ustabilt vær, slik som det har vært. Antagelig blir det maks 20 grader, men det kan bli fine perioder innimellom, og det kan bli fint på østlandet utover uken, men det blir nok ikke langvarig fint vær. For å si som en kollega sa i går: «Når det blir fint vær må du gå ut med en gang, det skifter fort».

Mer om

 1. Troms og Finnmark
 2. Norge
 3. Nordland
 4. Vær

Flere artikler

 1. Sommerværet: Nord-Norge den store værvinneren – men nå snur det

 2. Årets julivær kan bli det verste på over 60 år

 3. Nord-Norge får godvær – men advares mot ras

 4. Nå kommer sommervarmen: Kan bikke 30 grader

 5. Nyt tropevarmen – neste uke snur det

Fra andre aviser

 1. Sol i sør – regn i nord

  Fædrelandsvennen
 2. Regn i sør og sol i nord de kommende dagene

  Aftenposten
 3. Nord-Norge blir helgens værvinner

  Fædrelandsvennen
 4. Været snur – nå kommer sommeren tilbake i sør

  Aftenposten
 5. Dette er værmeldingen du ikke vil ha

  Bergens Tidende
 6. Sommervarmen har forlatt oss – bygevær og under 20 grader i vente

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no