LETEAKSJON: Mannskaper fra blant andre Vefsn Røde Kors hjelpekorps deltok under letingen etter et savnet helikopter ved Mosjøen onsdag kveld. Helikopteret ble funnet styrtet og de to ombord er bekreftet omkommet. Foto: HÅVARD EIDE, SCANPIX

Helikopterstyrten i Mosjøen: - Vi mottok budskapet med ufattelig stor sorg

(VG Nett) Direktør Sara Grinde i det svenske helikopterselskapet Jämtlands Flyg var onsdag kveld svært preget av nyheten om at en av kollegene hadde omkommet på oppdrag i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL


Det var like etter klokken 17.00 onsdag ettermiddag at politiet og Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) fikk beskjed om at et helikopter var savnet etter å ha drevet reingjeting om lag fem kilometer øst for Mosjøen.

Rundt klokken 19.30 fant redningsmannskapene helikoptervraket. Det ble da klart at både den svenske piloten og den norske kjentmannen hadde mistet livet i helikopterstyrten.

- Vi ble varslet på telefon via den norske redningstjenesten, forteller direktør Sara Grinde i Jämtlands Flyg.

Vet du noe om denne saken, eller har du bilder?Kontakt VG Netts journalister her!

Grinde var svært preget av ulykken da hun snakker med VG Nett onsdag kveld.

- Ja, hva skal man si. Det er vanskelig å forklare med ord. Vi mottok budskapet med stor sorg, ufattelig stor sorg, sier hun.

Gjetet rein

Nå jobber helikopterselskapet med å underrette alle de pårørende og andre ansatte.

- Vår høyeste prioritet er å få underrettet alle de pårørende og se til at de får den hjelpen de trenger. Det samme gjelder for vårt personell, sier Grinde.

Visepresident Jon Håkansson kaller ulykken tragisk.

- Vi har de mest erfarne pilotene i hele helikopter-Sverige, og denne personen var en av våre mest erfarne piloter, sier han til Expressen.

Ifølge HRS drev de to med sanking av rein da ulykken inntraff. Det er foreløpig uklart hva som forårsaket ulykken, men det skal ha vært svært dårlig vær i området forut for hendelsen.

(Saken fortsetter under bildet)

STYRTET: Ambulansemannskaper som deltok under letingen etter et savnet helikopter ved Mosjøen onsdag kveld. Helikopteret ble funnet styrtet og de to ombord er bekreftet omkommet. Foto: HÅVARD EIDE, SCANPIX

- Det var en reineier som tok kontakt med politiet fordi han hadde mistet kontakten med helikopteret, sier Geir Mortensen, pressemedarbeider ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til VG Nett.

Holder vakt i natt

Havarikommisjonen vil starte arbeidet med å undersøke hva som har forårsaket ulykken torsdag.

- Tre personer reiser opp til Mosjøen i morgen tidlig, sier Kåre Halvorsen, avdelingsdirektor for Havarikommisjonen for luftfart, til VG Nett onsdag kveld.

Han sier det er alt for tidlig å si hva de vil begynne med når de kommer opp til ulykkesområdet torsdag.

Ifølge politiet vil de omkomne ikke bli fraktet ned fra fjellet før torsdag.

- Vi får ikke gjort noe der oppe i natt. Vi har et omfattende arbeid som må gjøres for å frigjøre de omkomne fra vraket, og vil holde vakt der i natt, sier Jan Berget i Helgeland politidistrikt til VG Nett.

To omkomne

Han sier de vil starte etterforskningen på stedet i morgen.

- Vi vil da skaffe oss et overblikk over hvordan dette kan ha skjedd, så starter umiddelbart arbeidet med å få fraktet dem ut av vraket.

De omkomne er ifølge politiet en mann i 60-årene og en mann i 40-årene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder