Populært å adoptere utenlandske hunder

(VG Nett) Å adoptere hjemløse hunder fra Øst- og Sør-europa har blitt en hit i Danmark de siste årene. I Norge holder vi oss til omplassering av norske hunder.

Mona Bristøl
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

FÅR NYTT HJEM: I Danmark har det blitt svært populært å adoptere herreløse hunder fra både Polen, Hellas og Spania. Foto: Espen Braata

Samtlige danske foreninger som jobber med herreløse hunder i blant annet Hellas, Polen og Spania har opplevd en stigende interesse for hundeadopsjoner, skriver Jyllands-Posten.

Vil ta med feriehunden hjem

Omkring 1200 til 1400 hunder kommer årlig til Danmark.

- Mange har møtt en herreløs hund som har fulgt dem i ferien, men som de ikke kunne få med seg hjem. Når de så oppdager at de kan hjelpe en annen hund, så gjør de det, sier Benedikte Bjerre, leder for Greske Hunder til Jyllands-Posten.

Foreningen Greske hunder jobber med å hjelpe hunder i Hellas. Både når det gjelder adopsjon og for å endre mentaliteten rundt manglende dyrevern og for å spre budskapet om sterilisering.

Ikke vanlig i Norge

Jannice Gram, juridisk rådgiver i Dyrebeskyttelsen Norge, forteller at hundeadopsjon fremdeles ikke er spesielt utbredt i Norge. Men hun er svært positiv til denne formen for å få seg et nytt husdyr.

- Jeg ser ingen grunn til at man ikke skal gjøre det. Så lenge adopsjonsforeningen man bruker er seriøs og hunden får de nødvendige vaksiner og papirer. Og selvfølgelig at man får en hund som er vant til å omgås mennesker, sier hun.

Hun legger til at man skal være obs på motehunder, som blir kalt for hjemløse, men som i virkeligheten blir avlet på store farmer i Russland.

- Det har vi absolutt ingenting til overs for, sier hun.

Gram kan fortelle at det i Norge er mest vanlig med omplassering av hunder. Ofte som følge av at hundeeieren får allergi eller at Dyrevernet griper inn og ber om omplassering.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder