PERMISJON: Politidirektør Øystein Mæland blir borte fra Politidirektoratet de neste fem månedene. Foto: Henning Carr Ekroll
PERMISJON: Politidirektør Øystein Mæland blir borte fra Politidirektoratet de neste fem månedene. Foto: Henning Carr Ekroll

Pappaperm for politidirektøren

Blir borte til over påske

INNENRIKS

(VG Nett) Politidirektør Øystein Mæland går neste uke i pappapermisjon, og blir borte i fem måneder.

Publisert:

Allerede før han ble utnevnt til politidirektør var det klart at Øystein Mæland og hans mann ventet barn i høst. Starten på hans arbeid har likevel vært mer dramatisk enn noen kunne forvente seg.

BAKGRUNN: Les alt om terrorangrepet 22. juli

Både politiets interne gransking av 22. juli-hendelsene og den regjeringsutnevnte granskingskommisjonen vil ha et spesielt blikk på politiet i perioden pappapermen varer.

- Har vært åpen om dette

- Jeg har sagt jeg blir borte til over påske. Jeg føler meg trygg på at vi har en fungerende politidirektør og ledelse av direktoratet som vil håndtere dette på en utmerket måte, sier Mæland til VG.

Han understreker at hans pappapermisjon ikke kommer som noen overraskelse på verken departement eller hans underordnede.

Les også: Mæland blir politidirektør

- Jeg har vært veldig åpen fra min side, både gjennom rekrutteringsprosessen og før jeg ble utnevnt, sier politidirektøren videre.

- Dette har også vært tydelig kommunisert innad i direktoratet, og ut til politimestrene, fortsetter han.

Storberget: - Uproblematisk

Justisminister Knut Storberget mener det er uproblematisk at politidirektøren nå blir borte i noen måneder.

- Jeg ønsker ham lykke til i permisjonen, og jeg har selv hatt veldig god erfaring med å være ute i pappaperm, sier Storberget til VG.

Les også: Politidirektør vil ha strengere våpenregler

- Vi har også en assisterende politidirektør som har fungert som øverste leder for direktoratet før Mæland var på plass, og han skal fungere i de månedene han er borte, sier Storberget.
Statsråden understreker at han mener det er helt naturlig at Mæland tar ut sin permisjon.

- Vi har lært oss at timingen aldri er optimal, men det er sånn at Politidirektoratet er godt skodd for dette, sier Storberget.

Fikk kritikk

Før sommeren stilte Frps Per Sandberg seg svært kritisk til at politidirektøren fikk jobben til tross for at han har barn født av surrogatmor.

Praksisen er ikke lov å gjennomføre i Norge, men det er ikke i strid med loven å reise til utlandet for å få barn på denne måten.

I tillegg til barnet som avstedkommer pappaperm nå, har Mæland og et barn fra tidligere. Begge er brakt til verden av surrogatmor i USA.

Her kan du lese mer om