Skoleansatt etterforskes for å ha slått elev med planke

En mannlig ansatt ved en skole i Ringsaker er anmeldt for å ha slått en skolejente med en planke.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiet har startet etterforskningen etter at foreldrene til skolejenta har anmeldt saken. Foreldrene forteller til Ringsaker Blad at hendelsen skal ha skjedd mandag da jenta klatret opp på et brannslangeskap på skolen. De hevder at en ansatt skal ha slått jenta med en planke for å få henne ned. Ifølge foreldrene benekter den ansatte hendelsen, og påstår at han kun «pirket borti» jenta.

– Politiet ser alvorlig på vold mot barn. Her er det en konkret mistanke om at det er utøvd vold, og da er det grunn til å iverksette etterforskning, opplyser politijurist Sten Floor Nelson til VG.

Politiet vil nå innkalle både den mistenkte og den fornærmede jenta til avhør.

– Ettersom fornærmede er under 15 år vil hun bli avhørt på Barnehuset så snart det er kapasitet, forteller Nelson.

Det skal også avhøres flere barn som var vitne til hendelsen.

Politijuristen kjenner ikke til om den mistenkte ansatte har vært involvert i politisaker tidligere.

Fikk du med deg? Elevene må gå gjennom sikkerhetssluse

Til Ringsaker Blad forteller jentas foreldre at hun hadde merker på ryggen etter planken og at hun er sterkt preget av hendelsen.

– Vi fikk vite om hendelsen gjennom at hun fortalte det da vi hentet henne på skolen. Umiddelbart tok vi kontakt med ledelsen og ble kalt inn til et møte samme ettermiddag, sier paret til avisen.

Assisterende rådmann i Ringsaker kommune Espen Hvalby uttaler i en pressemelding at de tar den rapporterte hendelsen på største alvor.

– Enhver form for vold er helt uakseptabel ved våre skoler, uansett hendelsesforløp. Vi gjør alt vi kan for å komme til bunns i saken, heter det i meldingen fra rådmannen.

Hvalby skriver videre at den anmeldte mannen ikke er en del av skolens pedagogiske personale, og at han inntil videre har fått andre arbeidsoppgaver utenfor skolens område.

– Dette er nå en politisak, og vi vil bistå politiet i deres undersøkelser. Uavhengig av politiets undersøkelser vil vi følge opp våre forpliktelser etter opplæringslovens bestemmelser, skriver Hvalby.

Han opplyser også at skolen har snakket med alle de involverte, og at det torsdag går ut informasjon til alle foreldre ved skolen, i tillegg til at temaet vil bli tatt opp med elevene på skolen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder