TRAFIKKORK: Veibyggingen på E6 ved Furuset skapte kø mandag formiddag. Foto: Scanpix

Lange køer inn mot Oslo

...men det gikk bedre enn i går

Det lå an til reprise på mandagens kaos i trafikken inn mot hovedstaden, men klokken 09 var morgenrushet friskmeldt.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Ved 7.30-tiden tirsdag snirklet trafikken seg framover fra Holmen på E18 og innover mot Lysaker. Nordfra på E6 det gikk det også tregt fra Skedsmovollen og inn mot sentrum.

- Om det blir så ille som i går, vet vi ikke ennå, for tirsdag morgen er normalt sett trafikktung. Men vi ser at det bygger seg opp hele tiden, spesielt på E18 fra Asker og innover mot sentrum, sa Ole Fredrik Haugen ved Vegtrafikksentralen til NTB.

Men ved 09-tiden kunne mange puste lettet ut - inntil videre.

- Nå må vi nesten friskmelde morgenrushet. Køene løsner opp fra begge sider, nå er det bare en bitte liten strekning fra Holmen og innover forbi Slependen på E18 hvor det er kø, og den er ikke en kilometer engang, sier Haugen.

Han begrunner saktekjøringen med at politiet har stilt seg opp for å hanke inn bilister som forsøker å snike seg inn på kollektivfeltet.

Ved innsnevringen på E6 ved Alnabru, hvor det pågår veiarbeid, gikk det imidlertid fortsatt tregt inn mot sentrum.

Sjekk trafikkmeldingene her

Bastøferja krasjet

Trafikkaoset skyldes delvis norgeshistoriens største togstans. Fra helgen ble all trafikk gjennom Oslotunnelen stengt. Samtidig har Oslo S lukket dørene på grunn av vedlikeholdsarbeid, i tillegg til at Oslofjordtunnelen er stengt som følge av brannen forrige uke.

Som om ikke det er nok, kjørte Bastøferja fra Moss inn i kaia i Horten tirsdag morgen. Med bare to ferjer igjen i drift, er tolv avganger mellom klokka 7 og 15 er innstilt. Kollisjonen skyldes for stor fart, ifølge NRK.

Mange bruker ferja som erstatning for Oslofjordtunnelen, og køene var tirsdag morgen lange på ferjekaia i Moss.
Mandag varte morgenrushet inn til hovedstaden til langt utover ettermiddagen, noe som også gikk hardt utover NSB, som hadde satt inn buss for tog på sine strekninger.

Mandag varte morgenrushet inn til hovedstaden til langt utover ettermiddagen, noe som også gikk hardt utover NSB, som hadde satt inn buss for tog på sine strekninger.

Les også: Full krangel mellom Statens vegvesen og NSB etter køkaoset

Mulige tiltak

NSB var ikke klar over at Statens vegvesen planla utbedringer av E6 nordover fra Oslo samtidig med togstansen. En innsnevring ved Alnabru i forbindelse med rehabilitering av ei bru skapte ytterligere køer for både bilister og kollektivreisende.

Sånn kan vi ikke ha det, mener NSB, som krever en normal situasjon på veiene. Seksjonsleder Anders Aaram i Vegvesenet i Oslo sa mandag til NTB at de vil ta en evaluering etter tirsdagstrafikken og se på mulige tiltak.

Haugen ved Vegtrafikksentralen er forsiktig med å spå hvordan problemene vil påvirke trafikken utover sommeren.

- Først onsdag vil vi se om bilistene endrer mønsteret, eller om de fortsatt velger å stå i kø, sier han.

Både han og NSB oppfordrer reisende til å beregne god tid i tida framover.

Les også: NSB krever at veivesenet stanser veiarbeid etter køkaos

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder