BER OM GJENNOMGANG: Statsminister Jens Stoltenberg på slottsplassen da han mandag kunngjorde at Kristin Halvorsen midlertidig overtar etter Audun Lysbakken i Barne- og likestilingsdepartementet. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Stoltenberg ber alle statsråder sjekke sitt bo

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier Stortinget skal få svar på alle spørsmål i kjølvannet av Audun Lysbakkens avgang som barne- og likestillingsminister.

Artikkelen er over åtte år gammel

- Samtlige statsråder vil selvsagt svare på alle spørsmål Stortinget ønsker svar på. Det er Stortinget som avgjør hvordan Stortinget vil utføre sin kontrollfunksjon i forhold til regjeringens arbeid, sier Stoltenberg til NTB.

- Fra regjeringens side er vi hele tiden opptatt av å ha best mulig økonomiforvaltning og etterleve de lover og regler som gjelder, fortsetter han.

Statsministerens kontor har bedt alle departementer gjennomgå sine rutiner som følge av Lysbakken-saken.

- Da jeg ble informert av Audun Lysbakken om at det kan ha foregått regelbrudd i flere saker og over flere år i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, tok jeg opp betydningen av gode rutiner og det å følge gjeldende lover og regelverk med samtlige statsråder. Mitt kontor tok samtidig dette opp med alle departementer på embetsnivå, sier Stoltenberg.

Han understreker at det ikke foreligger informasjon om mulige lovbrudd i andre departementer, men legger til at Riksrevisjonen fra tid til annen påpeker regelbrudd gjennom sin årlige revisjon.

Mer om

  1. Sosialistisk Venstreparti (SV)

Flere artikler

  1. Riksrevisoren: 16 av 19 departmenter har brutt reglene

  2. Jens kritiserer Lysbakkens epost-kontroll

  3. Lysbakken overkjørte egen stab - ga penger til partivenner

  4. Nå nekter Lysbakken å svare

  5. Åpner sak mot Lysbakken

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder