VOLDTEKTS-OFFER: Kvinnen har kun fortalt sine nærmeste om overgrepet, og ønsker derfor å være anonym. Foto: ROGER NEUMANN

Siktet for voldtekt og mishandling - løslatt etter én dag

- Jeg ble kjemperedd da jeg hørte at han slapp fri dagen etter arrestasjonen. Det synes jeg rett og slett er grusomt.

Artikkelen er over syv år gammel

Småbarnsmoren fra Telemark forteller til VG om det hun opplevde som sitt livs mareritt:

En fredag i februar dro hun hjem til en bekjent for en hyggelig aften. Hun forteller at verten plutselig skal ha blitt voldsom og aggressiv.

Ifølge kvinnen tvang den siktede henne inn på soverommet hvor han skal ha dunket hodet hennes i veggen, bitt, lugget og slått henne.

- Det var vill kamp, og han skrek: «Du bestemmer selv hvordan dette skal bli». Jeg trodde virkelig at jeg skulle dø, så jeg ga opp å kjempe imot. sier hun.

Løslatt av politiet

Kvinnen skal ha klart å komme seg ut av leiligheten og banket
gråtende på hos nærmeste nabo.

- Naboen slapp meg heldigvis inn, og ringte umiddelbart til politiet, forteller hun.

Kvinnens bistandsadvokat, Mona Høiness, har sett politiets bilder av kvinnen - tatt bare timer etter voldtekten.

Hun beskriver dem som spesielt sterke bevis i saken, og mener at de tydelig viser at kvinnen ikke kan ha medvirket frivillig til samleiet.

- Fornærmede hadde synlige merker på hele kroppen, både kuler, blåmerker og bitemerker i ansiktet. I tillegg fant politiet hårtuster og hennes truse og strømpebukse i siktedes seng, forteller Høiness.

Gjentagelsesfare

- Han ble tatt inn tidlig morgenen etter og løslatt påfølgende kveld. Mannen var tidligere ikke straffedømt for seksuelle overgrep, noe som sterkt påvirker vurderingen for gjentagelsesfare. En rekke etterforskningsskritt var gjort mens siktede var på glattcelle, slik at vi heller ikke så fare for bevisforspillelse, sier Torunn Sæthre, påtaleleder i seksjon for seksuelle overgrep i Telemark politidistrikt.

Dette mener Høiness er en skandale.

- Her er det en overveiende sannsynlighet for at siktede har utført en særdeles grov voldtekt. Han burde selvfølgelig vært varetektsfengslet, sier Høiness.

Den siktedes advokat, Morten N. Wexels, ønsker ikke å kommentere saken utover at hans klient nekter straffskyld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder