Siv Jensen: – Hvis Venstre har et problem med å sitte i regjering med Frp, får de ta konsekvensene

Abid Rajas uttalelser om Frp er langt over grensen, mener partileder Siv Jensen.

– Dette er karakteristikker som går langt over grensen. Men vi kan ikke bruke tiden vår på Abid Raja og Venstre fremover. Vi ønsker ikke være en brikke i Venstres lederkamp, sier Jensen til VG.

Stortingsrepresentant Abid Raja (V) henvender seg til statsminister Erna Solberg i en kronikk i Aftenposten. Han kritiserer Frp-leder Siv Jensens bruk av ordet «snikislamisering».

– Ja, kjære statsminister, at Jensen trekker frem nettopp det begrepet som seks år tidligere ble beklaget fordi det kunne oppfattes som høyreekstremt, det kaller jeg brun skremselspropaganda, skriver Raja.

I KONFLIKT: Frp-leder Siv Jensen og Venstres Abid Raja. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

les også

Abid Raja: – Det stinker av Frps retorikk

Flere sentrale Frp-politikere knytter Rajas utspill til valget av ny partiledelse i Venstre på landsmøtet i 2020. Det gjør også kilder internt i Venstre.

– Dersom Venstre har et problem med å sitte i regjering med FrP så får de ta konsekvensene av det, sier Jensen.

– Jeg merker meg hva Venstres ledere har sagt i dag. De tar åpenbart avstand fra Abid Rajas uttalelser, og det synes jeg er bra. Nå vil jeg velge å ikke bruke mer tid på Abid Raja.

– Forventer du en beklagelse fra Venstres ledelse?

– Det at Frp fører en streng innvandringspolitikk, der Venstre har et liberalt syn, synes jeg er greit. De forskjellene har vært kjent lenge. Det er noe annet enn å komme med denne type personkarakteristikker, som jeg mener går langt over grensen, sier Jensen.

Bakgrunnen for Rajas kronikk er flere utspill fra Frps Siv Jensen og Sylvi Listhaug i løpet av valgkampen. I et intervju og en kronikk i VG 2. september, hentet Jensen frem begrepet «snikislamisering», som hun fikk kritikk for også i 2009. Sylvi Listhaug publiserte 26. august et Facebook-innlegg, som raskt ble svært omdiskutert, om båtmigranter.

– Jeg vil bruke tiden min på å få gjennomført mer FrP-politikk. En streng innvandringspolitikk som har gitt rekordlave asylankomster og en integreringspolitikk som stiller krav og gir muligheter, bygge veier og få ned bompengebelastningen i by og bygd, redusere skattetrykket, samt få matlukten tilbake på sykehjem for å nevne noe, sier Frp-lederen.

– Jeg kan forsikre deg om at Frp kommer til å fortsette å si akkurat det vi mener, både når det gjelder innvandringspolitikk og andre typer politikk.

– Kommer du til å beklage ditt utsagn om snikislamisering?

– Jeg kommer aldri å beklage at jeg tok samfunnsdebatten i Norge på alvor. Vi mener det er viktig å trekke noen grenser når det kommer til de verdiene vi setter høyt i Norge, og det er den debatten Frp tar del av, sier Jensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder