En 22 år gammel mann er tiltalt for å ha kastet en kamerat ut fra en høyblokk i Fyllingsdalen i Bergen, slik at han døde. Foto: Bjørn Erik Larsen / Bergens Tidende / NTB scanpix

Mor og sønn i retten etter drap i Fyllingsdalen

Mandag starter rettssaken mot en 22 år gammel mann som er tiltalt for å ha kastet en kamerat ut fra en høyblokk i Fyllingsdalen i Bergen, slik at han døde.

  • NTB-Synne Lykkebø Hafsaas

Det var om morgenen 23. mars i fjor at den døde mannen ble funnet utenfor en høyblokk i Fyllingsdalen. Den da 21 år gamle kameraten ble pågrepet samme dag, siktet for vold. Etter kort tid ble imidlertid siktelsen endret til å gjelde drap.

Ifølge tiltalen skal han gjentatte ganger ha påført offeret skader med en glassflaske inne i leiligheten. Etterpå skal han ha kastet den hardt skadde mannen over rekkverket på svalgangen fra sjuende etasje.

les også

Tiltalt for høyblokk-drapet i Fyllingsdalen

Erkjenner drap

Den skadde mannen falt rundt 22 meter før han traff bakken.

– Han erkjenner straffskyld for drap, sier mannens forsvarer, advokat Øystein Storrvik til NTB.

– Han har erkjent den faktiske handlingen, at han har utøvd vold og kastet ham over rekkverket fra sjuende etasje. Han er funnet tilregnelig for handlingen, sa statsadvokat Benedicte Hordnes til Bergens Tidende da innholdet i tiltalen ble kjent i april.

I januar ble 22-åringen erklært strafferettslig tilregnelig etter en full rettspsykiatrisk undersøkelse.

les også

Kilder om høyblokkdrapet i Fyllingsdalen: 21-åring slo kamerat med flaske

Moren erkjenner ikke skyld

22-åringens mor var lenge siktet for drap i samme sak, men statsadvokaten henla denne delen av siktelsen mot henne. Kvinnen er i stedet tiltalt for å ha unnlatt å hjelpe den skadde mannen og for å ha forsøkt å fjerne bevis etterpå.

les også

Mann falt fra 7. etasje – mor og sønn drapssiktet: Nabo våknet av skrik

– Hun erkjenner ikke straffskyld, sier kvinnens forsvarer, advokat Kaj Wigum, til NTB.

Rettssaken starter i Bergen tingrett mandag. Det er satt av åtte dager til saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder