Drapssaken i Bergen: Ny mann siktet

BERGEN (VG) Politiet har siktet tre menn for drap eller medvirkning til drap etter at to personer ble funnet døde i Bergen mandag. En fjerde mann er siktet for å ha ødelagt bevis.

 • Håkon F. Høydal
 • Kari Spets
 • Hanna Haug Røset
 • Helge Mikalsen (foto)

Fire personer er siktet etter at en 29 år gammel kvinne og en mann i 40-årene, begge norske statsborgere, mandag ble funnet døde under en presenning i et populært turområde i Arna i Bergen.

Begge de døde skal ha vært påført stikkskader som stammer fra kniv eller eventuelt en annen skarp gjenstand, får VG opplyst.

les også

To døde i Bergen: Tredjemann siktet i drapssaken

En mann i 30-årene og en mann i 50-årene ble mandag pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. En tredje mann, også han i 30-årene, ble tirsdag pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

Pågripelsen av tredjemann skjedde i et sosialt botiltak i Arna i Bergen klokken 14 tirsdag. To personer som var til stede ble fraktet inn til politiet som vitner og har vært i avhør.

Det ene vitnet, en mann, er nå siktet for å bidra til å ødelegge bevis. Han vil bli forsøk avhørt i kveld, opplyser politiet på pressekonferansen.

– Det var våre undersøkelser parallelt med at han ble brakt inn som vitne som gjorde at vi mente at det var grunn til å mistenke ham for å ha vært med på å skjule bevis, sier påtaleansvarlig Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt til VG.

Styrker hypotesen om drap

Under aksjonen var politiet bevæpnet. Kriminalteknikere jobbet på stedet, og et stort telt ble satt opp på utsiden av bygget.

– Dere gikk inn med skjold. Hva var grunnen til at dere gikk inn så sterkt?

– I en sak som dette der vi snakker om drap er det viktig at politiet har det utstyret som kan være nødvendig i tilfelle det kan oppstå situasjoner.

AKSJON: Rundt klokken 14 gikk bevæpnet politi med skjold inn på et hospits i Arna. Kriminalteknikere undersøker området. Foto: HELGE MIKALSEN

Foreløpige opplysninger fra obduksjonen styrker hypotesen om at det er et drap, opplyser Inger-Lise Høyland.

Politiet sier at de ikke gå inn på hva som er motivet, og de vil heller ikke kommentere relasjonen mellom avdøde eller mellom de og de siktede.

– Vi kan ikke kommentere hva som kan være bakgrunnen for hendelsen. Det er veldig viktig for oss at vitner ikke blir påvirket av hva som er politiet sine teorier.

Hypotese: Drept et sted, fraktet til funnstedet

På pressekonferansen opplyser politiet at de ikke vil si noe om våpen, skader eller tidspunkt for når dødsfallene kan ha skjedd.

– Vet dere når de er drept?

– Vi har en formening om tidspunkt, sier Høyland til VG.

Etterforskningen pågår for fullt. Omkring 30 personer jobber med saken.

ETTERFORSKER: Politiinspektør Tore Salvesen og påtaleansvarlig Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt. Foto: HELGE MIKALSEN

En av hypotesene er at de er drept et sted og fraktet til funnstedet. Det sosiale botiltaket beskrives av politiet som en sentral adresse i etterforskningen.

– Er det åstedet?

– Vi har kontroll på det vi mener er åstedet, men vi er likevel åpne for at det kan være andre steder som er av interesse. Jeg kommer ikke til å si i media hva vi mener er åstedet, sier påtaleleder Høyland til VG.

Ifølge VGs opplysninger mener politiet at både mannen og kvinnen ble drept et annet sted før de ble fraktet til turområdet.

Flere av de avdødes nærmeste pårørende er informert, men noe varsling gjenstår. Navnene på de avdøde vil ikke bli offentliggjort før de pårørende eventuelt tillater det.

Nekter straffskyld

Mannen i 50-årene har ikke ønsket å forklare seg, mens mannen i 30-årene har forklart seg. Disse to, som ble pågrepet mandag, vil fremstilles for fengsling onsdag, opplyser Høyland.

Politiet ønsker å avhøre tredjemann som er siktet for drap eller medvirkning til drap tirsdag kveld.

Advokat Kjetil Ottesen er forsvarer for mannen i 30-årene som ble pågrepet mandag. Mannen nekter straffskyld.

– Han har gitt en lang forklaring til politiet, og erkjenner ikke straffskyld for drap eller medvirkning til drap. Han vil be om å bli løslatt under fengslingsmøtet, sier mannens forsvarer, Ottesen til Bergens Tidende.

– Han synes det er opprivende å bli anklaget for dette. Det er en tøff tid for ham, legger han til.

Advokat Einar Råen er forsvarer til mannen i 50-årene.

– Han er sterkt preget av situasjonen og tar anklagene tungt. Han ønsker ikke å forklare seg. Han har ikke tatt stilling til spørsmål om straffskyld, sier han til Bergens Tidende.

Vurderingen av om de andre to skal fremstilles for fengsling, vil bli tatt fortløpende, opplyser påtaleansvarlig Høyland til VG.

Mer om

 1. Drap
 2. Politiet
 3. Bergen
 4. Etterforskning

Flere artikler

 1. To døde i Bergen: Tredjemann siktet i drapssaken

 2. Ny mann siktet i drapssaken i Bergen

 3. Enda en mann pågrepet etter dobbeltdrap i Bergen

 4. Dobbeltdrapet i Bergen: Ofre og siktede kjente hverandre

 5. To menn pågrepet i drapssak i Bergen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder