FUNNET HER: Den stjålne bilen ble funnet her ved Tranby. Foto: Endre Alsaker-Nøstdahl/VG

14-åring bortført – to menn siktet for frihetsberøvelse

En 14 år gammel gutt fra Drammens-området ble meldt savnet rett før klokken 12 tirsdag.

To menn er siktet for frihetsberøvelse av en 14 år gammel gutt fra Drammens-området. Gutten ble meldt savnet rett før klokken 12.00 tirsdag.

Han skal da ha befunnet seg i en bil i Drammen. Denne bilen var også borte, og ble etterlyst. Denne bilen ble stanset av politiet ved Tranby.

– Gutten var alene i bilen da den ble stjålet, sier politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl til VG.

– Bilen befant seg ved en forretning i Drammen. 14-åringen var igjen i bilen mens foreldrene var i forretningen. Da de kom tilbake var både gutten og bilen borte, forteller hun.

Politiet jobbet først med flere hypoteser om hva som kunne ha skjedd, og satte etter hvert inn ressurser mot verst tenkelige scenario: frihetsberøvelse.

Bilen ble etterlyst, og ble observert i Oslo. Ressurser både fra Oslo og Drammen jaktet bilen, før den ble stanset ved Tranby.

– I bilen satt to voksne menn og 14-åringen. Han var preget av hendelsen, og politiet prioriterte å få ham gjenforent med sine foreldre.

Det var mistanke om rus på de to mennene, og de ble fremstilt for blodprøvetagning. De vil bli avhørt i morgen. Politiet vil også ha tilrettelagte avhør av 14-åringen for å kartlegge hva som har skjedd.

Gutten er ikke fysisk skadet. Politiet ser denne saken i sammenheng med flere alvorlige hendelser. Etterforskningen pågår fremdeles for fullt, og politiet ser ikke bort fra at siktelsen mot mennene kan bli utvidet.

– Vi kan ikke kommentere hva slags saker det er snakk om på nåværende tidspunkt, sier Svorstøl.

– Er de kjenninger av politiet?

– De er ikke ukjente. Vi ser veldig alvorlig på hendelsen, det er klart dette har vært traumatisk for gutten. Det er ingenting som tyder på at det er noe relasjon mellom de to i bilen og 14-åringen, så utgangspunktet er at han er et tilfeldig offer.

Etterforskningen vil kartlegge om det hele var et biltyveri som gikk galt, eller om det var en villet frihetsberøvelse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder