RYKKET UT: Politiet snakket lørdag kveld med ungdom som var samlet på Bekkelagsbadet i Oslo. Foto: Odin Jæger, VG

Politiet har stanset ungdomsfester flere steder i landet

Politiet har måttet bryte opp flere fester, og det har vært flere voldsepisoder natt til 17. mai. Men russen får også skryt av politiet.

 • Oda Ording
 • Odin Jæger (foto)
 • Signe Rosenlund-Hauglid
 • Øystein David Johansen

Operasjonsleder Line Skott ved politiet i Oslo sier de har fått inn mange meldinger om feststøy natt til 17. mai. Og det er i parker osloungdommen samler seg.

– På Stokkevann måtte vi bistå ambulansetjenesten på grunn av mange berusede ungdommer. Der er det nå ryddet. I Frognerparken forteller mine patruljer at det er samlet mellom 500–1000 russ, så der blir vi en stund, forteller hun VG rundt klokken 02 natt til 17.mai.

Tidligere på kvelden lørdag løp mange ungdommer fra stedet da politiet ankom en fest på Bekkelagsbadet i Oslo ved 21-tiden.

Meldingen til politiet kom fra forbipasserende som var bekymret etter å ha observert 100–150 ungdommer utendørs, angivelig beruset. Stedet ble tømt av politiet, opplyste operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt 21.30 lørdag.

Politiet var på plass i Frognerparken allerede i 22.30-tiden lørdag kveld, hvor det er en større ansamling av berusede ungdommer.

– Noe som medfører mye jobb for helse/ambulanse på stedet, skrev politiet på Twitter.

Skryt til russen

I Agder skriver politiet at inntrykket er at de fleste russ har vært ansvarlige og oppført seg bra. Politiet har mottatt noen klager på støy og høy musikk. To voldsepisoder på Odderøya er det meldt om, ingen alvorlige skader.

Politiet i Trøndelag skryter også av russen for å ha vist respekt for den ekstraordinære situasjonen vi befinner oss i med hensyn til smittefaren. Ingen er innbrakt eller anmeldt for drukkenskap, ordensforstyrrelser eller lignende.

I Vest politidistrikt ble det natt til 17. mai loggført 20 meldinger som omhandler støy eller ordensforstyrrelser. Ingen har blitt innbrakt eller anmeldt.

les også

Politi advarer ungdom og russ mot festing: Blir kontaktet om feiringer av skolefri

Til sykehus etter knivstikking

Oslopolitiet måtte også rykke ut etter meldinger om slåsskamp mellom flere ungdommer på Furuset senter lørdag kveld.

En person er skadet etter å ha blitt knivstukket, og ble fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang. Det er observert både slag- og stikkvåpen på stedet.

Ingen er pågrepet i saken.

To personer er kjørt til legevakt etter slagsmål i Munkedamsveien i Oslo. To personer er anholdt som er mistenkt for å vært involvert i slagsmålet.

– Dette skjedde på en fest i en leilighet hvor både de fornærmede og de mistenkte deltok. Det ble brukt glass og et dørhåndtak i slossingen.

Politiet dro til legevakten for å snakke med de fornærmede, opplyste operasjonsleder Line Skott til VG.

På et busstopp på E39 ved Vallaheiane i Vest politidistrikt ble en person så kraftig forslått at vedkommende ble sendt til sykehus etter en slosskamp. De mistenkte løp fra stedet da politiet kom.

Stanset fest med 300 ungdommer

Ved 21-tiden måtte politiet i Arendal rykke ut til en ungdomsfest på EB-stranden.

Meldingen gikk ut på at noen på stedet trengte hjelp til å håndtere overstadig berusede ungdommer.

– Da vi rykker ut er det anslagsvis 300 ungdommer, de fleste under 18 år – veldig mye fyll der. I tillegg er en del av dem i båt, og politiet er også i båt på stedet, sier operasjonsleder Øyvind Hægeland.

Det er ikke meldt om skader, men en ambulanse har tatt hånd om en del.

Utover hendelsen på stranden har det enkelte oppdrag knyttet til små ansamlinger av ungdom. Disse har ifølge Hægeland ordnet seg greit.

Også i Troms politidistrikt har de hatt nok å gjøre natt til 17. mai, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen.

– I Harstad er det i Folkeparken det skjer (se punkt lenger nede). Der er vi med forebyggende patruljer. Det har vært en del russ der, men ut fra våre folk på stedet får vi opplyst at de oppfører seg fint, det er andre som lager bråk. Andre deler i distriktet har det vært meldinger om festbråk som vi ikke har kunnet prioritere.

Avsluttet fester

Også flere andre steder i landet har politiet måttet rykke ut:

* I Folkeparken i Harstad melder politiet om store ansamlinger. Både russ og andre. To personer er anmeldt for å nekte å etterkomme politiets pålegg. Politiet har dessuten brutt opp slåssing og blir på stedet en stund. Senere på natten fraktet politiet to personer til arresten, for vold og ordensforstyrrelser.

*I Kristiansand var politiet i Bertnesbukta hvor det var ringt inn meldinger om mange fulle ungdommer.

*I Bardufoss i Troms politidistrikt ble politiet tilkalt for å få kontroll på på fester på en videregående skole. Både på et internat og i et partytelt på skolens område har politiet avsluttet fester.

* På Lørenskog har politiet vært i Rådhusparken på grunn av støy fra russ. Russen har fått beskjed om å rydde opp, og så forlate stedet, skriver politiet i Øst.

* På Nannestad har politiet fått flere meldinger om feststøy på Preståsen. Politiet har vært på stedet og avsluttet det som var en russefest.

* Som i går har politiet kommet over mye russ på McDonalds på E6 ved Jessheim. Her har det vært uoverensstemmelser mellom enkelte. 11 busser ble bedt om å forlate området, noe de etterkom, skriver politet.

Les også

 1. Ny undersøkelse om unge: Nær halvparten føler seg ensomme under pandemien

  45 prosent av unge i alderen 16 til 24 år, sier at de føler seg ensomme for tiden som følge av coronaepidemien – en…

Mer om

 1. Ungdom
 2. Arendal
 3. Oslo
 4. Politiet

Flere artikler

 1. Politiet slår alarm: – Ring ungdommen deres!

 2. Flere hundre meldinger om feststøy: – Merker at utestedene har stengt

 3. Travel natt for politiet: – Kan tyde på at folk har flyttet festen hjem

 4. Politiet: Stoppet flere russefester natt til lørdag

 5. Politiet fortviler etter hektisk festnatt: – Har vært nyttårsaften-nivå

Fra andre aviser

 1. Mye ungdomsfyll og bråk natt til 17. mai

  Aftenposten
 2. Festbråk og fyll i natt: russeslagsmål i Oslo

  Aftenposten
 3. 17.mai-uro flere steder rundt om i landet

  Fædrelandsvennen
 4. Travel natt for politiet

  Fædrelandsvennen
 5. Travel pinsehelg for politiet

  Aftenposten
 6. Fyll og bråk fra nord til sør

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no