KJØP OG FLY: Dette helikopterdekket, på toppen av R4, er til salgs. Foto: Berit Roald/Scanpix

Lyst på et helikopterdekk? Nå har du sjansen

Skal du komme deg raskt på hytta kan det være greit med et helikopterdekk. Har du litt miljøsamvittighet kan du jo kjøpe et brukt.

Statsbygg selger nå den åttekantede helikopterplattformen på toppen av R4, hvor blant annet det gamle Olje- og energidepartementet holdt til.

Bygget skal rives i forbindelse med byggingen av nytt regjeringskvartal. Og ja da, det er interesse for helikopterdekket som har en diameter på 20 meter.

les også

Nytt regjeringskvartal blir mindre enn først planlagt

HC-WC: Handikapptoalett til salgs fra regjeringskvartalet. Foto: RESIRQEL/VEIDEKKE

Prisen ikke fastsatt

– Både private og helikoptertjenester har tatt kontakt og det har også vært dialog med offshorefirmaer, sier Martin S. Eid i Resirqel. Firmaet er leid inn av Veidekke, som har fått rivningsoppdraget.

Resirqel driver med ombruk og tar seg av alt det praktiske i forbindelse med salg av ting fra de to byggene.

– Hva er prisen for en brukt helikopterplattform?

– Jeg vet faktisk ikke engang hva en ny koster, sier Eid og forteller at prisen vil avhenge av hvor mye det koster å demontere plattformen og kvalitetssikre at den er produsert i henhold til gjeldende regler, såkalt CE dokumentasjon.

les også

Kommentar: Nye regjeringskvartalet: Det kunne vært verre ...

Firmaet må også sjekke at plattformen fortsatt tilfredsstiller dagens krav.

R4 og Møllergata 17 ble sterkt skadet i eksplosjonen 22. juli 2011 og begge skal rives.

Metalltrapp fra regjeringskvartalet. Foto: Resirqel

Andre ting som skal selges og forhåpentligvis brukes på nytt er vasker, låsbare garderobeskap, fasadeplater, teglstein, trapp til helikopterplattformen, dører, lysarmaturer og ribbevegger.

– Det har vært mye interesse for granittfasaden og badstuovnene, sier Eid i Resirqel som har lagt ut en del av tingene som er til salgs på deres hjemmeside.

STOR INTERESSE: Flere har meldt sin interesse for badstueovnene fra det gamle regjeringskvartalet. Foto: RESIRQEL/VEIDEKKE

Men her er det ikke oppgitt priser.

Skånsom demontering

– Prisene avhenger av kostnadene knyttet til skånsom demontering og kvalitetssikring av eksisterende dokumentasjon, forklarer Eid og legger til at hovedmålet ikke er å tjene mest mulig penger.

– Jeg tror at hverken vi, Statsbygg eller Veidekke er opptatt av den store gevinsten, men heller å få til dokumentert ombruk som er både avfallsreduserende, kostnadsbesparende og gir redusert CO₂ utslipp, sier Eid som titulerer seg Chief Resirqel Officer.

Resirqel har ennå ikke fått adgang til bygget, det får de først 15. april, så potensielle kjøpere må smøre seg med litt tålmodighet. Da skal man blant annet se om det er mulig å ta ned granittplatene uten at kostnadene blir altfor høye.

LAMPER: Også lamer fra regjeringskvartalet er til salgs. Foto: RESIRQEL/VEIDEKKE

Kost-nytte

– Det blir en kost-nytte vurdering. Er det for tungvint og tidkrevende forsvinner litt av incentivet for å gjøre det, sier Eid som håper det blir mulig å plukke dem ned.

– Det er helt idiotisk og hårreisende hvor mange fine ting vi kaster for tiden.

Statsbygg opplyser at de har startet arbeidet med å rive R4 og i den forbindelse blir bygningsdeler, materialer og andre artikler solgt eller gitt bort.

Bygget på ni etasjer ble oppført mellom 1985 og 1988. R4 ble sterkt skadet under bombeeksplosjonen 22. juli 2011 og i ettertid er all innredning og tekniske installasjoner fjernet i kontoretasjene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder