FOTOSCOOP: Boris Dammer fra Tyskland fikk fotografert dronning Sonja og mange andre kongelige i formiddag. Foto: MONA LANGSET

Trosset været – kom til Oslo for å se kongelige

Rådhusklokkene spilte «Hurra for deg» da kongeparet gikk om bord i småbåtene som fraktet dem ut til Kongeskipet i formiddag. På Hønnørbryggen sto de ivrigste rojalistene
klar med kamera.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Boris Dammer kom hele veien fra Tyskland for å få fotografere Europas kongelige i Oslo under 80-årsfeiringen. Så langt har turen vært en suksess.

– Jeg var på Slottsplassen i går. Fantastisk å se så mange kongelige samtidig på balkongen. Det er unikt å få oppleve noe slikt. Og attpåtil var det fint vær, sier han.

REGN: Det var vått på Honnørbryggen da kong Harald og dronning Sonja dro ut til Kongeskipet i formiddag. Foto: Berit Roald NTB scanpix

I dag var han ikke like heldig med været. Dammer hadde pakket både seg selv og kameraet inn i en plastkappe da kong Harald og Dronning Sonja gikk om bord i småbåtene ved Honnørbryggen.

Tale ved kongeparets bursdag: Dritgode til å være kongepar

Kongeparet var de første til å bli fraktet ut til Kongeskipet Norge, slik at de kunne ønske alle sine Europeiske kongelige gjester velkommen, etter hvert som de gikk ombord for lunsj og minicruise i indre Oslofjord.

INNPAKKET: Hobby-konge-fotograf Boris Dammer var forberedt på regn i formiddag. Foto: MONA LANGSET

Og tyskeren fikk tatt drømmebildene sine.

Blant alle de europeiske kongelige er Sonja hans favoritt.

– Hun er en fantastisk kvinne som ser utrolig flott ut, sier han.

Kongelig 80-årsdag: Bli med på feiringen

Fra Førde for foto

En annen som har reist langt for å feste kongelige motiver til minnekortet, er Laila Ekroll. Hun har kjørt i ni timer fra Førde.

ROJALIST: Anna Ekroll samler på kongelige møter. Foto: MONA LANGSET

– Jeg har vært veldig kongeinteressert helt siden jeg som 13-14-åring var med foreldrene mine til Oslo og så slottet. Dette kunne jeg bare ikke gå glipp av, ser hun i regnet på Honnørbryggen.

Laila Ekroll har ett album for hvert av de europeiske kongehusene, med bilder hun har tatt selv.

– Jeg har vært til stede ved mange kongelige begivenheter. Blant annet da Kate og William giftet seg. Da fikk jeg tatt mange fine bilder, sier hun.

Fine bilder har hun også fått i Oslo nå.

– I går holdt jeg på fra klokken 10,00 til 20,00. Begynte da Dannebrog la til kai med den danske kongefamilien, og avsluttet på Slottsplassen. Jeg samler på kongelige møter, forteller hun entusiastisk.

Høy beredskap: Usynlige sikkerhetstiltak rundt kongeparets 80-årsfeiring

Stas å se dem

STAS: Anne Sørensen (t.v.) og Maria Bergstøl Osnes trosset også været. Foto: MONA LANGSET

Beskyttet av to store paraplyer, fikk Maria Bergstøl Osnes og Anne Sørensen også et glimt av de kongelige på Honnørbryggen i formiddag.

– Det er helt unikt å komme så tett på så mange kongelige. Tror kanskje ikke at vi kommer til å få denne muligheten noen gang igjen, sier Anne Sørensen.

– Jeg har lest kongesidene i Hjemmet i alle år, så det er stas endelig å få se dem i levende live, sier Maria Bergstøl Osnes.

Vinket til barnehagen

KONGEBIL: Kongen vinket tilbake til barna i Tinkeren Kanvasbarnehage. Foto: MONA LANGSET

Skuelystne i alle aldre møtte opp på Honnørbryggen da de kongelige gikk om bord i sjaluppene i dag.

Barna fra Tinkeren Kanvasbarnehage på Skillebekk sto klar med norske flagg og vinket iherdig til alle de svarte bilene som kjørte inn i det avstengte området ved Honnørbryggen.

Barna var ikke i tvil, etter at BMW-en med kongeparet hadde passert:

– Kongen så oss, og vinket til oss. Den ene vinkingen var bare til oss! fortalte de opprømt til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder