PREGET: Hendelsen har slått tungt ned i den lille kommunen sørvest for Kristiansund.

19-åring funnet død natt til mandag: − Dypt tragisk

Andre Lucas De Oliveira Arcenio (19) ble funnet død i Averøy natt til mandag. Ordføreren har tilbrakt dagen sammen med sørgende ungdommer og pårørende.

Publisert:

Det var 19 år gamle Andre Lucas De Oliveira Arcenio som ble funnet død i Averøy i Møre og Romsdal natt til mandag. Det melder Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding.

Navnet blir frigitt i samråd med de pårørende.

– Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe straffbart. Det vil bli foretatt obduksjon for å få klarlagt dødsårsak, sier politiadvokat Jan Roar Gidske i pressemeldingen.

Politiet ble varslet om den savnede klokken 20.00 søndag.

Det ble satt i gang en leteaksjon i området ved Sveggen i Averøy der den savnede sist ble observert kvelden før i forbindelse med et arrangement.

Politiet bekreftet til Tidens Krav litt over klokken 01 natt til mandag at den unge mannen ble funnet død like over midnatt.

Det var en frivillig som fant den savnede i vannkanten inne i Sveggesundet. Pårørende er varslet.

Politiet har ikke mistanke om at det ligger noe kriminelt bak hendelsen.

– Det som har skjedd fremstår som en tragisk ulykke. På et eller annet vis har han havnet i sjøen, sier operasjonsleder i politiet, Leif Arne Mork til Tidens Krav.

– Preger alle

– Det som har skjedd er dypt tragisk, sier ordfører i Averøy kommune, Ingrid Ovidie Rangønes (Ap), til VG.

– Det berører hele Averøy kommune, og spesielt Sveggen, der mange er sterkt berørt av hendelsen.

Mandag ettermiddag har hun deltatt på en samling for ungdommer og berørte på Grand hotell i Kristiansund, hvor helsepersonell, politi, videregående skoler og psykososialt kriseteam var til stede.

– Det var sterkt å være der sammen med alle ungdommene og se hvor tungt de hadde det. De sørget over en kjær venn.

Hendelsen berører alle i lokalsamfunnet, betoner ordføreren.

– Vi er en kommune på nesten 6000 innbyggere. Det er små, tette lokalsamfunn der alle kjenner alle. Når en får en så tragisk hendelse i et så lite lokalsamfunn er det klart at det preger alle samen, sier Rangønes.

Tirsdag er det planlagt en samling for berørte i Sveggen, der avdøde ble funnet.

Følger opp ungdom

Natt til mandag ble en barneskole på Averøy tatt i bruk som et senter for berørte som hadde behov for oppfølging.

– Vi tok imot 60–70-ungdommer som ble ivaretatt av psykososialt kriseteam, helse og frivillige. Lokalet ble holdt åpent tre timer i natt, sier Kjetil Leirbekk, assisterende kommunedirektør i Averøy.

I etterkant har Averøy kommune jobbet med å sørge for at lokal ungdom som tilhører de videregående skolene i området blir ivaretatt.

– Dette påvirker og berører et lite lokalsamfunn. Vi merker at ungdommene kjenner hverandre godt. De kommuniserer veldig lett via sosiale medier. Når det oppstår sånne hendelser vet mange det veldig fort, sier Leirbekk til VG.

Han sier det er et stort antall ungdommer som må følges opp i tiden fremover, i tillegg til krisetilbud til de nærmeste pårørende.

Det skjer i samarbeid med nabokommunen Smøla, der avdøde hadde en sterk tilknytning.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no