Ektemannen var på frifot: Politiet slo grensealarm

Politiet varslet grensemyndighetene kort tid før de gikk til pågripelse av Janne Jemtlands nå drapssiktede ektemann.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

VG får opplyst at grensemyndighetene ble kontaktet av politiet for å holde oppsikt med grenseovergangene i forkant av pågripelsen av Janne Jemtlands nå drapssiktede ektemann fredag.

Ektemannen skal ifølge VGs opplysninger da ha vært i besittelse av en leiebil.

Denne fredagen foretok politiet en såkalt tredjemannsransaking på ekteparets eiendom, hvor de blant annet fraktet bort to av parets personbiler og en traktor.

Traktoren har siden blitt grundig undersøkt av krimteknikere.

Få oversikt: Dette er drapssaken i Brumunddal

Ektemannen forlot boligen sin tidlig fredag formiddag, da Kripos og lokalt politi tok seg inn på eiendommen for å foreta ransakelse. Han var på dette tidspunktet ikke siktet for drap.

Politiadvokat André van der Eynden ønsker ikke å bekrefte om eller hvorfor de skal ha varslet grensekontrollen.

– Det jeg kan si om det, er at politiet i forbindelse med pågripelsen fredag, gjorde de tiltakene vi anså som nødvendige.

Stort kontaktnett i utlandet

Utendørs på ekteparets eiendom fant politiet forrige fredag det sentrale sporet som gjorde at de kun timer senere pågrep ektemannen i Brumunddal og siktet ham for å ha tatt livet av sin kone.

Ektemannen ble pågrepet fredag 12. januar, og ble mandagen etter varetektsfengslet i fire uker.

les også

Janne-saken: Drapssiktet ektemann har bakgrunn fra Fremmedlegionen

Den nå drapssiktede ektemannen har et stort kontaktnett i utlandet, blant annet fordi han i en årrekke har tjenestegjort for den beryktede, franske militærenheten Fremmedlegionen.

Han har via sine profiler på sosiale medier en rekke kontakter i utlandet, og er også avbildet i legionens uniform blant annet i Bosnia og i Djibouti.

Ektemannen og den drepte tobarnsmoren har også bodd flere år i Frankrike, før de flyttet tilbake til Brumunddal der de begge kommer fra. Paret er sammen avbildet på flere bilder, blant annet i Djibouti på Afrikas horn.

– Fryktet dere at han skulle forlate landet?

– Jeg kan ikke gå inn på hva vi foretok oss den fredagen eller hvordan pågripelsen forløp seg for øvrig, annet enn at den var uten dramatikk, sier han.

ÅSTED: Politiet mener Janne Jemtland ble drept hjemme på gården i Ellevsætervegen. Foto: Braastad, Jørgen

Eynden bekrefter at ektemannen var i besittelse av en bil da han ble pågrepet, men ønsker ikke å si om han ble pågrepet i bilen eller om den aktuelle bilen var leid.

– Det er riktig at siktede hadde en bil da han ble pågrepet, men hva han hadde i den og omstendighetene for øvrig, kommer jeg ikke til å kommentere på nåværende tidspunkt, sier han.

Knytter seg til Jannes død

De senere årene har familien tilbragt sommerferiene i Frankrike, får VG opplyst fra flere som kjenner paret. Det skal blant annet ha skyldtes ektemannens frivillige innsats for Fremmedlegionen.

Politiet bekreftet tirsdag ettermiddag at den foreløpige obduksjonsrapporten viser at det var tobarnsmoren som ble funnet i Glomma lørdag.

Fredag opplyste politiet at de mener Janne Jemtland ble drept hjemme på gården i Ellevsætervegen. De anser dermed ekteparets eiendom som et åsted.

– Han har vært villig til å forklare seg for politiet. Han erkjenner ikke straffskyld for drap, men knytter seg til den situasjonen der Janne Jemtland døde, sier politiadvokaten.

Politiet har så langt ikke opplyst om hva dødsårsaken er.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder