BLIR HØRT: I 2014 arrangerte dyrerettighetsorganisasjonen NOAH en markering for dyrepoliti i Norge. Nå er det opprettet i fem regioner i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

To nye regioner får eget dyrepoliti

Det blir opprettet eget dyrepoliti i både Hordaland og Sogn og Fjordane, og i Oppland og Hedmark. Dermed er det til sammen fem regioner med dyrepoliti i landet.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Fra før har både Østfold, Rogaland og Trøndelag egne politienheter som etterforsker kriminalitet mot dyr, og forbereder slike saker overfor domstolene.

Husker du denne: Her er Norges første dyrepoliti

Etter at Høyre, Frp, Venstre og KrF i forhandlingene om statsbudsjettet for 2018 ble enige om at det skal opprettes to nye dyrepolitienheter, er det klart at valget falt på politidistriktene Vest og Innlandet.

– Dette er en stor seier for Vestlandet. Frp ønsker et landsdekkende dyrepoliti og tar nå enda et skritt på veien ved å opprette en egen dyreenhet på Vestlandet. Tryggheten for dyrene og dyreeiere på Vestlandet blir nå sterkere enn noen gang tidligere, sier Frps Helge André Njåstad.

Fått med deg denne: Hest funnet død med avskåret øre

Også i Høyre og Venstre er man godt fornøyd med opprettelsen av de nye enhetene.

– Vi vet at det erfaringsmessig er kort vei fra mishandling av dyr til mishandling av mennesker. Derfor kan dyrepolitiet også hindre annen kriminalitet, sier Peter Christian Frølich (H).

– Venstre kjemper for dyrevelferd i Norge. Derfor var det viktig for oss å sørge for at flere deler av landet fikk dyrepoliti, sier Sondre Hansmark, leder for Unge Venstre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder