I RETTEN: Christer Tromsdal er nok en gang involvert i en rettssak. Foto: Marte Vike Arnesen

Tillater å bruke lydopptak av Tromsdal som bevis

Mette Yvonne Larsen, som forsvarer finansakrobaten Christer Tromsdal, forsøkte å stoppe at et lydopptak av hennes klient blir brukt i retten i den såkalte «slegge»-saken. Hun fikk nei.

Det kommer frem i en kjennelse fra Asker og Bærum tingrett.

Politiet skal ha mottatt en minnepinne med det aktuelle lydopptaket fra et advokatkontor i Oslo.

les også

Politiet: Skjult opptak viser at Tromsdal sto bak torpedoer

På lydopptaket sammen med Tromsdal, var et tidligere gjengmedlem fra Oslos kriminelle underverden.

Du kan høre utdrag fra lydopptaket her:

Tror ikke politiet var involvert

Mette Yvonne Larsen ønsket at retten ikke skulle bruke lydopptaket som bevis, fordi hun mener det er sannsynliggjort at opptaket er skjedd i regi av politiet, og dermed innebærer en ulovlig bevisprovokasjon som krenker Tromsdals rett til ikke å inkriminere seg seg.

Påtalemyndigheten har på sin side hevdet at politiet ikke har hatt noe med opptaket å gjøre.

les også

Tromsdal-offer siktet for million-heleri: Skjuler seg i Spania

Etter å ha hørt flere vitner forklare seg om omstendighetene i tiden da lydopptaket ble gjort besluttet retten tirsdag å gi påtalemyndigheten medhold.

«Etter rettens vurdering er det ikke sannsynliggjort at politiet hadde noen befatning med tilblivelsen av lydopptaket», heter det i kjennelsen.

Statsadvokat Stein Vale ønsker ikke kommentere saken til VG utover at han konstaterer at tingretten er enig med påtalemyndigheten i at lydopptaket ikke er et ulovlig ervervet bevis.

Du kan høre utdrag fra lydopptaket her:

Angrep mot bolig

Lydopptaket, som VG tidligere har omtalt, samt publisert utdrag fra, dreier seg blant annet om et anslag mot en privatbolig på Vollen i 2012. I dette anslaget slo maskerte menn med slegge til mot et hus der et eldre ektepar bodde. Mannen i huset klarte til slutt å jage dem vekk ved å true angriperne med pistol.

les også

Forsvarere sår tvil i «Slegge»-saken: Offeret hadde våpen

Politiet mener de maskerte mennene var torpedoer som slo til mot feil hus, og at planen egentlig var å ramme en mann som bodde i et nabohus. Denne personen var fagkyndig meddommer i en sak der Christer Tromsdal, kunsthandler Terje Hvidsten og en eiendomsmegler satt på tiltalebenken.

Målet skal, ifølge politiet, ha vært å skremme dommeren.

les også

Ektepar opplevde marerittet: Lever i frykt etter sleggeangrep

I lydopptaket skal også beviser fra denne saken bli diskutert i tillegg til et pengeoppgjør til torpedoene som stod bak anslaget. Også den politiet mener er oppdragsgiver blir det snakket om.

Du kan høre flere utdrag fra lydopptaket her:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder