Lørenskog-forsvinningen: Fant gjenstander i Langvannet

Flere gjenstander er funnet etter tre dagers søk i Langvannet. Disse skal nå undersøkes om har noe med forsvinningssaken å gjøre.

Det bekrefter politiet i en pressemelding mandag morgen.

– Søket i Langvannet er avsluttet. Det ble funnet enkelte gjenstander som må undersøkes nærmere, og eventuelt sjekkes inn eller ut av saken, sier etterforskningsleder Tommy Brøske i Øst politidistrikt.

Politiet har frem til nå verken ønsket å bekrefte eller avkrefte hvorvidt det ble gjort funn, men velger altså nå å gå ut med at det er funnet flere gjenstander.

– Jeg kan ikke kommentere hvilke gjenstander som er funnet, sier Brøske til VG.

– Det er vanskelig å si noe om betydningen av funnet. Med det mener jeg at det å igangsette et søk i et vann i nærheten av allmennheten, så er det naturlig at det også blir funnet ting, fortsetter han.

Les og se siste nytt om Lørenskog-forsvinningen

FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen, gift med milliardæren Tom Hagen, forsvant fra hjemmet sitt 31. oktober i fjor. Foto: PRIVAT

Islagt vann

Søkene i Langvannet startet onsdag i forrige uke, og fortsatte torsdag og fredag. De ble gjenomført av dykkere i Oslo brann- og redningsetat. Langvannet er for tiden dekket av tykk is, så det måtte lages flere hull for å få dykkerne ned i vannet.

SØK: Dykkere fra Oslo Brann og Redningsetat søkte i Langvannet på fredag. Foto: Tore Kristiansen

De ble gjort på bakgrunn av forsvinningen til 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen, som har vært borte siden 31. oktober i fjor. Den lille innsjøen Langvannet ligger helt inntil ekteparet Hagens eiendom, så politiet har regnet det som en utvidet del av åstedet.

les også

Familiens advokat: Har hatt kontakt med mulige kidnappere

Årsaken til at søket ikke ble gjennomført før, er fordi at politietterforskningen ble holdt topphemmelig i ti uker fordi de antatte kidnapperne truet med å drepe 68-åringen dersom politiet ble involvert.

Dokumentar: Den hemmelige politioperasjonen – Ti uker ingen skulle vite om

Politiet frykter at hun har blitt kidnappet, etter at det er stilt krav om ni millioner euro i løsepenger – utbetalt i kryptovalutaen monero – og det er blitt fremsatt alvorlige trusler i saken.

Etter ti hemmelige uker valgte politiet til slutt å offentliggjøre saken for å få publikums hjelp. Per søndag kveld hadde politiet mottatt 1352 tips i saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder