66 KILO: Politiet har beslaglagt 66 kilo amfetamin i saken. Foto: Politiet

Politiet ber om narkotikatiltale mot eks-advokater

Politiet i Troms ber om at statsadvokaten tar ut tiltalte mot i alt syv personer som er siktet i en omfattende narkotikasak der det blant annet er tatt beslag i 66 kilo amfetamin.

Artikkelen er over ett år gammel

Politiet mener de har avdekket hvordan store mengder amfetamin ble innført og distribuert i Nord-Norge.

To av de siktede jobbet som advokater da saken ble opprettet. Ingen av dem erkjenner straffskyld for beslaget på 66 kilo, mens en av dem erkjenner delvis straffskyld.

Saken ble fredag 1. februar oversendt statsadvokaten i Troms og Finnmark for videre påtalebehandling, opplyser politidistriktet.

Etterforskning av det politiet betegner som et organisert narkotikanettverk er gjort i samarbeid med utenlandske myndigheter.

les også

Tromsø-advokater siktet i tidenes største narkotika-sak i Nord-Norge

To partier avdekket

Ifølge politiet oppholdt bakmennene seg i Tyskland. En serber er allerede utlevert til Norge og sitter nå varetektsfengslet. Samtidig sitter en tysk mann fengslet i Spania, opplyser politiinspektør Yngve Myrvoll til VG. Tyskeren er begjært utlevert til Norge.

I tillegg er det allerede tatt ut tiltale mot 2 menn fra Troms som formentlig har distribuert amfetamin for personer i nettverket.

Saken har vært under etterforskning siden høsten 2017 da 66 kilo amfetamin ble beslaglagt på et hotell i Tromsø.

Under etterforskning av dette beslaget fant politiet bevis som tyder på at det også ble innført et betydelig parti i 2016 av det samme nettverket.

Politiinspektør Myrvoll opplyser til VG at etterforskningen av 2016-innførselen er sendt statsadvokaten for påtaleavgjørelse.

REKORDSAK: Fra politihuset i Tromsø har politiet etterforsket det de mener er den mest Foto: Terje Mortensen

40 millioner kroner

De siktede har etter politiets oppfatning hatt ulike roller i innførsel og distribusjon av amfetamin, og de har hatt roller som er gjensidig avhengig av hverandre for å gjennomføre denne type organisert kriminalitet.

Det beslaglagte partiet på 66 kilo amfetamin utgjør 264 000 brukerdoser og har en potensiell gateverdi på om lag 40 millioner kroner. Politiet mener dette stoffet var ment for salg i Troms og Finnmark.

– Det er etter vår mening den mest omfattende og alvorlige narkotikasak noen gang i Troms politidistrikt. Denne saken er alvorlig med tanke på mengden narkotika og den internasjonale organiseringen, heter det i pressemeldingen.

– Ikke gjengs for advokater

Den ene narkosiktede eks-advokaten har tidligere latt seg intervjue av Advokatbladet.

– Jeg håper folk skjønner at det jeg har gjort ikke er gjengs for advokater, og ikke er det for meg heller.

Tidligere hadde mannen en rekke styreverv og et tillitsverv i Advokatforeningen.

– Det er skammelig det jeg har gjort. Jeg har påført kolleger ubehag, og vært med på å svekke advokatenes rykte, og å gi advokatstanden en kraftig ripe i lakken. Det må jeg beklage overfor alle kolleger – ikke bare de jeg jobbet med, sier mannen til Advokatbladet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder