POLITIAKSJON: Væpnet polit aksjonerte under Carl I. Hagen besøk på Fornebu. Foto: Jan Petter Lynau

Paint-ball kan ha utløst politiaksjon

(VG Nett) Unggutter med paint-ballutstyr utløste en storstilt bevæpnet politiaksjon på Fornebu, der Carl I. Hagen var på møte.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Først trodde politiet at meldingen om en bevæpnet person kom etter at en fotograf med stort kamera var observert ved bygningen der Carl I. Hagen og Fred. Olsen var på seminar.

Blant annet omringet politiet et parkeringshus.

Paint-ball

- Det er kommet inn opplysninger i ettertid om at det muligens er gutter i 13-16-årsalderen som har skutt med paint-ball i bygget, sier operasjonsleder Marlow Grandalen ved Asker og Bærum politidistrikt.

Dette skal forekomme forholdsvis ofte i garasjeanlegget og et vitne skal ha sett to personer med paint-ballutstyr ved 12.30-tiden.

- Alt tyder på at det er disse som er observert, sier Grandalen.

Beredskapstoppen trente

Tilfeldighetene ville at beredskapstroppen fra Oslo-politiet trente rett i nærheten og det manglet derfor ikke mannskaper da politiet ble varslet om at en bevæpnet person, muligens med finlandshette, skulle være sett i p-huset.

Ikke langt unna garasjeanlegget deltok Frp-formann Carl I. Hagen og Fred. Olsen på et seminar. De og ansatte på IT-Fornebu be bedt om å holde seg innendørs mens politiet gjennomsøkte området.

Først ble det meldt om at en fotograf med kamera hadde utløst politiaksjonen, men dette viser seg altså å ikke være riktig.

Det ble ikke funnet noen personer med våpen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder