KULDEN KOMMER: Det blir kaldere i hele landet utover uken og til helgen. Foto: Stella Bugge, VG

Til helgen kommer kulden: Minusgrader over hele Norge

Det blir gradvis kaldere utover uken og til helgen får trolig hele Norge minusgrader.

– Det er litt kaldere enn normalt, men ingen ekstremkulde, sier vakthavende meteorolog Håvard Thorset til VG.

På Østlandet blir det trolig ned mot 15 kuldegrader til helgen.

Mandag preges Norge av kjøligere temperaturer, og et kraftig uvær i Midt-Norge. Uværet er ventet å fortsette utover dagen, før vinden vil utvikle seg fra storm, via sterk kuling og byger, til minkende byger i natt.

les også

Geiranger isolert etter uvær

Relativt kjølig vær og vind preger hele Norge mandag. På Vestlandet er det ventet stiv kuling og snøbyger på kysten, mens Østlandet stort sett får oppholdsvær, men litt vind.

Stigende temperaturer og noe nedbør mot sørlige deler av Vestlandet er i vente tirsdag og onsdag. Onsdag blir det ganske mildt og en del regn på Sørlandet, mens det vil kunne falle litt snø på Østlandet onsdag.

Lyn og torden i Trøndelag i natt: «Hele rommet lyste opp»

KALDT: Relativt kjølig vær og vind preger hele Norge mandag, og kaldere skal det bli. Her på Jonsvannet i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

10–15 minus

– Mot helgen kommer det kaldere luft fra nord, og da blir det minusgrader i så godt som hele landet. Hvis det blir klarvær, kan det bli 10–15 minus, sier Thorset, med forbehold om at værprognosene kan endre seg.

Det er typisk indre strøk av Sør-Norge som kan vente seg klarvær og svært lave temperaturer. Været er ikke unormalt for januar, sier Thorset.

I nord blir det imidlertid rolige værforhold, men også ganske kaldt i indre strøk. Nordvestlandet og Trondheim kan få en ny runde med snøvær fredag og lørdag, men ingen storm. De kraftige vindkastene som herjer mandag, vil avta allerede mandag kveld, mener meteorologen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder