SAVNET: En ansatt i Norsk Hydro har vært savnet i Rio de Janeiro i Brasil siden fredag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Norsk Hydro-ansatt savnet i Rio de Janeiro

En norsk mann i slutten av 50-årene ansatt i Norsk Hydro er savnet i Rio de Janeiro. Det bekrefter informasjonssjef i Norsk Hydro, Øyvind Breivik, overfor VG.

Artikkelen er over ett år gammel

– En av våre ansatte har vært savnet i Rio de Janeiro siden fredag kveld. Lokalt politi ble varslet om saken i helgen, og norske myndigheter er informert, sier Breivik til VG.

Mannen har vært ansatt i Hydro siden begynnelsen av 80-tallet, og har vært utstasjonert i Brasil siden nyttår.

– Vi har mobilisert ressursene vi sitter på som selskap, og ansatte og venner i Rio de Janeiro jobber nå med å dele ut flygeblader med bilde av mannen. Det viktigste nå er at vi finner kollegaen vår og støtter familien hans gjennom denne vanskelige tiden, sier Breivik.

Norsk politi ble varslet om saken mandag, opplyser han.

Den norske sjømannskirken i Rio de Janeiro bistår Norsk Hydro i søket etter mannen.

– Sjømannskirken gjør hva vi kan for å støtte kolleger, venner og familie i denne krevende situasjonen, sier sjømannsprest Sjur Askjer til VG.

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at en norsk Hydro-ansatt er savnet i Brasil.

– Vi er kjent med at en norsk statsborger er savnet i Rio de Janeiro, og vi er nå i dialog med Hydro og bistår på den måten vi kan, sier Ane Haavarsdatter Lunde, pressetalsperson i UD, til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder