TILTALT: Jan Erik Iversen er tiltalt for utpressing av finansmannen Kjell Inge Røkke. Her er han avbildet i mars 2017. Foto: VG

Torpedo tiltalt for å ha presset Røkke for millioner

Den kjente torpedoen Jan Erik «Jannik» Iversen sier at han gleder seg til rettssaken og hevder «at dette er bare forretten».

Andrea Rognstrand
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I tiltalen heter det at utpressingen dreier seg som en tosifret antall millioner, der Iversen truet med å offentliggjøre ufordelaktige opplysninger om Kjell Inge Røkke, skriver Nettavisen.

Utpressingsforsøkene fant sted mellom november 2017 og januar 2018, heter det i tiltalen.

I tillegg er han tiltalt for å oppbevare en springkniv og et elektrosjokkvåpen.

Saken er berammet i Oslo tingrett 6. til 8. februar.

- Jeg gleder meg som en unge til den rettssaken. Kjell Inge, og alle advokatene som har vært inne i denne saken, skal få en gang for alle. Sannheten om alt spillet som har pågått skal frem. Dette er bare forretten, sier Iversen til Nettavisen.

Han nekter selv for å ha gjort noe straffbart.

Hverken Røkke eller hans advokat John Christian Elden var kjent med tiltalen da avisen tok kontakt.

ANGIVELIG PRESSET: Kjell Inge Røkke skal ha blitt presset for et tosifret antall millioner av Jan Erik Iversen. Foto: Helge Mikalsen, VG

«Jannik» ble pågrepet 29. januar i år.

Etter det VG fikk opplyst da skal Iversen ved ett tilfelle ha ventet på Røkke i garasjeanlegget ved Aker. Der skal torpedoen ha fremsatt angivelige trusler mot finansmannen.

– Etterforskningen vil vise om noen har svin på skogen – og hvem det er, sa hans forsvarer Benedikt de Vibe til VG i januar.

I fjor publiserte VG flere timer med inntil da ukjente opptak der Røkke, Iversen og kunsthandler Per Orveland kan høres. I opptakene snakkes det om utpressing, torpedooppdrag, penger, kjøp av overpriset kunst og trusler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder