TILTALT: Jan Erik Iversen er tiltalt for utpressing av finansmannen Kjell Inge Røkke. Her er han avbildet i mars 2017. Foto: VG

Torpedo tiltalt for å ha presset Røkke for millioner

Den kjente torpedoen Jan Erik «Jannik» Iversen sier at han gleder seg til rettssaken og hevder «at dette er bare forretten».

  • Andrea Rognstrand
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I tiltalen heter det at utpressingen dreier seg som en tosifret antall millioner, der Iversen truet med å offentliggjøre ufordelaktige opplysninger om Kjell Inge Røkke, skriver Nettavisen.

Utpressingsforsøkene fant sted mellom november 2017 og januar 2018, heter det i tiltalen.

I tillegg er han tiltalt for å oppbevare en springkniv og et elektrosjokkvåpen.

Saken er berammet i Oslo tingrett 6. til 8. februar.

- Jeg gleder meg som en unge til den rettssaken. Kjell Inge, og alle advokatene som har vært inne i denne saken, skal få en gang for alle. Sannheten om alt spillet som har pågått skal frem. Dette er bare forretten, sier Iversen til Nettavisen.

Han nekter selv for å ha gjort noe straffbart.

Hverken Røkke eller hans advokat John Christian Elden var kjent med tiltalen da avisen tok kontakt.

ANGIVELIG PRESSET: Kjell Inge Røkke skal ha blitt presset for et tosifret antall millioner av Jan Erik Iversen. Foto: Helge Mikalsen, VG

«Jannik» ble pågrepet 29. januar i år.

Etter det VG fikk opplyst da skal Iversen ved ett tilfelle ha ventet på Røkke i garasjeanlegget ved Aker. Der skal torpedoen ha fremsatt angivelige trusler mot finansmannen.

– Etterforskningen vil vise om noen har svin på skogen – og hvem det er, sa hans forsvarer Benedikt de Vibe til VG i januar.

I fjor publiserte VG flere timer med inntil da ukjente opptak der Røkke, Iversen og kunsthandler Per Orveland kan høres. I opptakene snakkes det om utpressing, torpedooppdrag, penger, kjøp av overpriset kunst og trusler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder