KAOS: - Det har kommet en del snø, det burde jo ikke være overraskende. Vi har folk ute som salter, men vi oppfordrer bilistene om å senke farten, opplyser Statens Vegvesen Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0

Advarer mot såpeglatte veier

Det har vært en rekke uhell på strekningen fra Liertoppen til Sandefjord tirsdag kveld. Politiet Sør-Øst oppfordrer bilistene til å kjøre forsiktig på grunn av svært glatte veier.

– Vi har vært forskånet for alvorlige personskader. det er bare snakk om lettere persons skader. Ingen er blitt kjørt til sykehus, bare til legevakt, opplyser operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Per Arne Amundsen til VG.

Han forteller at ved Liertoppen er det meldt inn tre uhell.

- En lastebil som har veltet skaper problemer og trafikken i nordgående retning mot Oslo, blir omdirigert, sier Amundsen.

Han opplyser også at en bil har kjørt inn i tunnelveggen ved Grelland på E18.

GLATT: Dette bildet la Vestfold interkommunale Brannvesen ut på Twitter i forbindelse med en trafikkulykke i Holmestrand. Foto: Vestfold interkommunale Brannvesen

Vestfold interkommunale Brannvesen melder om en trafikkulykke med to biler i Holmestrand. Den ene bilen måtte sikres med stropp i en skråning før to personer ble assistert ut av bilen.

– Det er veldig glatt på veiene nå. Kjør etter forholdene!, oppfordrer de på Twitter.

Og klokken 21.26 rykket mannskapene på Nøtterøy ut etter melding om en trafikkulykke i Færder kommune.

– Skade på tre biler, alle involverte personer er oppgående. Vi sikrer skadestedet og dirigerer trafikk, sier brannmester Torbjørn Gundersen i en Twitter-melding.

Vegtrafikksentralen region Øst opplyser at det har vært en singelulykke på E18 ved Jarenkrysset hvor en bil har kjørt av veien.

– En bil har også snurret på E6 mellom Hauerseter og Mogreina, sier trafikkoperatør Thomas Eriksen til VG. Og i nærheten av Vestby har en bil havnet på taket.


4–5 biler har kjørt av veien ved avkjøringen til Torp utenfor Sandefjord. Det er bare snakk om materielle skader.

Det har vært et uhell ved Sande, en ulykke på Riksveg 35 mellom Holmestrand og Hoff. Det har også vært en ulykke på Riksveg 19 mellom Tønsberg og Horten

To biler har kollidert i krysset Mølleveien - Røykenveien i Røyken.

KJØR FORSIKTIG: Politiet Sør-Øst oppfordrer bilistene om å kjøre forsiktig på grunn av svært glatte veier. Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0

- Det har kommet en del snø, det burde jo ikke være overraskende. Vi har folk ute som salter, men vi oppfordrer bilistene om å senke farten, sier Tomas Eriksen i Statens Vegvesen til VG.

– Folk må kjøre etter forholdene. Det er ikke sommerføre.

KAOS: Ved Lier har det vært flere hendelser, og en lastebil har snurret. Ved Tønsberg har fire biler vært innblandet i et uhell ved Hortensveien. Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder