STATSRÅDTUR: Tidligere fiskeriminister Per Sandberg (Frp) på offisiell Iran-reise som statsråd i 2016. Foto: Harald Henden

Sandberg brøt karantenen på forretningstur til Iran

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg dro på forretningsmøter i Iran i oktober, noe Karantenenemda mener er brudd på karantenen han har fått.

Da Sandberg i august trakk seg som statsråd, fikk han karantene i seks måneder. Dette for å unngå at kunnskap, nettverk og innsikt han har i fiskeridepartementet kan brukes som en fordel i egen relatert virksomhet.

les også

Per Sandberg tror regjeringsforhandlinger kan bli uhyggelig vanskelig

I en redgjørelse for Karantenenemda i oktober oppgir Sandberg at han har hatt forhandlingsmøter og forretningsmøter i Iran, med et håp om å etablere næringsvirksomhet.

Han dro til Iran sammen med kjæresten Bahareh Letnes.

I sitt vedtak skriver Karantenenemda til Sandberg at «du har brutt vedtaket om karantene du ble ilagt 20. september 2018. Du pålegges å avstå fra slike aktiviteter i den resterende tiden av karantenen. Du pålegges også å avstå fra slike aktiviteter i perioden med saksforbud, innen feltene saksforbudet gjelder for».

Konklusjonen kommer til tross for at Sandberg i sin redgjørelse til nemda skriver at han ikke har gitt eller opplyst noe som berører saker som lå til hans kompetanse eller innsyn i regjeringens arbeid som fiskeriminister.

Etterlønn

Sandberg får etterlønn like lenge som perioden han har karantene, altså seks måneder. Ifølge Dagbladet blir etterlønnen på 650.000 kroner.

les også

Per Sandberg i ny bok: Fikk munnkurv av Statsministerens kontor

Årslønnen som statsråd og fiskeriminister var ifølge avisen på 1,3 millioner kroner, noe som betyr at Sandberg vil få full statsrådslønn i et halvt år etter sin avgang.

Sandberg bekreftet i august at han trakk seg som fiskeriminister etter en turbulent tid, med blant annet den mye omtalte Iran-ferien.

Han trakk seg samtidig som nestleder i Fremskrittspartiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder