ELSKER JULAFTEN: For drosjesjåfør Erik Nygård fra Gjøvik er julaften den beste dagen å jobbe på - og alt han tjener gir han bort til Alternativ jul på Gjøvik som sørger for å gi de som ikke har noen å være sammen med på julaften et sted å være. Her er Nygård ,ed Georg Rønning som han har hentet på Lena og kjørt hjem etter julefeiringen der.
ELSKER JULAFTEN: For drosjesjåfør Erik Nygård fra Gjøvik er julaften den beste dagen å jobbe på - og alt han tjener gir han bort til Alternativ jul på Gjøvik som sørger for å gi de som ikke har noen å være sammen med på julaften et sted å være. Her er Nygård ,ed Georg Rønning som han har hentet på Lena og kjørt hjem etter julefeiringen der. Foto: Privat

Gir bort alt han tjener på julaften

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Drosjesjåfør Erik Nygård på Gjøvik elsker å jobbe på julaften. Og alt han tjener på denne dagen gir han til «Alternativ jul».

– Julaften er en av de koseligste dagene å jobbe på, sier Erik Nygård til Oppland Arbeiderblad som først omtalte denne saken.

Bortsett fra noen timer fri midt på dagen, har det gått i ett fra klokken 09.00 julaften morgen til langt på natt for Erik Nygård, som eier to drosjer på Gjøvik.

– Så langt har jeg kjørt nærmere 40 mil i dag, nå har jeg akkurat fylt opp tanken og kommer til å kjøre til det ikke er mer å gjøre. Jeg tipper at det blir et sted mellom syv og ti tusen kroner i løpet av denne dagen, sier Erik Nygård til VG ved 23.30-tiden julaften.

Vil gi folk fri på julaften

Overfor OA legger han ikke skjul på at han godt kunne ha overlatt kjøringen på julaften til noen av sine ansatte, men det hadde han ikke lyst til.

– Jeg ønsker å gi folk fri på sånne dager, så jeg bestemte at jeg skulle kjøre selv. Og det er bare positive ting å hente fra en sånn dag, sier han til avisen.

Les også: Julenissen som ikke rekker rundt

Men samtidig er det helt åpenbart at han ikke jobber for egen vinnings skyld. Alt han tjener på julaften går nemlig til Alternativ jul. Et arrangement for dem som som ikke har noen å være sammen med på julaften og som ønsker å feire høytiden med andre, i følge Facebook-siden deres.

Hvordan feiret du jul? Send oss ditt julebilde

– Det er et arrangement jeg setter utrolig stor pris på. Måten de inviterer inn folk og tar vare på hverandre gjør meg veldig rørt. Derfor gir jeg alt jeg tjener i dag til dem, for å yte noe tilbake til de som allerede gir så mye, sier Nygård til avisen.

Settes pris på

Til VG sier Nygård at dette har vært en spesielt koselig julaften for han.

– Det har vært så mange hyggelige kunder i kveld - og jeg har fått telefoner fra folk som har vært gråten over den innsatsen Alternativ jul gjør. Mange av kundene mine på julaften har betalt både 50 og 100 kroner mer for turen som en ekstra støtte til Alternativ jul.

Dikk du med deg? Thomas er gratis julenisse for familier

På en dag som denne er det da også mange lovord å hente for den populære drosjesjåføren. «Den likeste sjåføren i Gjøvik», sier for eksempel 89 år gamle Georg Rønning som ble fraktet trygt hjem til Gjøvik fra julefeiring på Lena.