Høyt oppe satt den, og kald var den. Til høyre er arapapegøyen gjenforent med sin eier. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Vill dag for brannvesenet i Vestfold: To ulykkesfugler på samme dag!

Først reddet brannvesenet i Vestfold heltemodig en papegøye som satt forfrossen i et tre. Så kom meldingen om påfuglen som hadde rømt opp på et tak!

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ikke før hadde de reddet en rømt og nedkjølt papegøye ned fra et tre med lift, måtte de rykke ut til en påfugl som hadde for villet seg opp på et tak!

Turen ut i den forlokkende vårsolen endte med at ara-papegøyen måtte reddes av brannvesenet.

Den hadde ikke vett nok til å komme seg ned fra bjørketreet på egne vinger der den hadde vaglet seg til 10 meter over bakken.

Men brannvesenet i Re kommune i Vestfold visste råd. Og ved 16-tiden søndag kunne papegøyen gjenforenes med sin eier, etter at brannvesenet hadde satt opp en lift. I liften var både brannkonstabel Rune André Hansen og papegøyens eier.

les også

Hunden Cola har fått «Blade Runner»-proteser

– Jeg tok med eieren opp i kurven for å gjøre det mest mulig skånsomt for fuglen og for at den ikke skulle fly videre, forteller Hansen til VG.

les også

Den siste neshorn-hannen døde: Slik skal de redde arten med unik sperm-tank

Eieren hadde allerede en stund forsøkt å lokke ned det gulblå skjønnheten, men uten hell. Den holdt standhaftig stand i bjørketreet. Hverken godord eller mat fristet nok til at papegøyen ville flakse ned for egen maskin.

Husker du? Katt stengte Tromsø-tunnel

PÅFUGL-REDNING: Brannkonstabel Rune Andrè Hansen har fått hånd om den rømte påfuglen. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen

– Den var i litt dårlig forfatning da vi tok den ned, litt redd og kald. Den prøvde også å bite eieren et par ganger før vi var nede på bakken, sier Hansen.

Fikk du med deg? Denne hunden er en genmanipulert klone

– Dette var ikke noe vanlig oppdrag?

– Nei, det var det ikke. Men jeg har vært med på dette før, det var en papegøye det også men en litt mindre utgave. Vi er der for å hjelpe, ingen oppdrag er for små eller store, sier en serviceminded brannkonstabel.

Men senere på dag skjedde utrykning til eksotisk fulg nummer to!

Og de samme mannskapene fra Kopstad brannstasjon rykke ut til Holmestrand.

- Påfuglen lå på taket hos en nabo. Denne fikk ikke tak i eieren av påfuglen, derfor ble 110-sentralen varslet. Det hele gikk helt fint, påfuglen forholdt seg rolig da vi tok grep om den, og vel nede ble den overlevert rett i hendene på eieren som da også var kommet til stedet, sier underbrannmester Morten Solberg på brannvesenets facebookside.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder