TRUSLER MOT FLERE SKOLER: Flere barneskoler i Norge mottok onsdag morgen det politiet beskriver som bombetrusler. Her fra Gjerpen skole i Skien som valgte å evakuere etter at rektor fikk en telefon. Foto: VG-TIPSER

Bombetrusler mot flere skoler i Norge

Gjerpen barneskole i Skien er evakuert etter å ha mottatt en trussel på telefon. Flere skoler i Norge skal ha mottatt samme trussel, melder politiet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Skolens rektor mottok en telefon fra en mann der ordet «bombe» ble brukt. Politiet vurderer dette som en bombetrussel, sier politistasjonssjef Annie Sandersen ved Grenland politistasjon til NTB.

Telefonen kom inn til skolen klokken 9.15.

Sandersen sier politiet er på stedet og snakker med rektor.

– Jeg kan ikke si noe om hva som har skjedd nå. Vi har evakuert skolen, sier rektor Dag Magne Andersen til NRK.

Skolen har over 400 elever.

Ifølge Telemarksavisa ble elevene evakuert til et nærliggende bygg inne på skoleområdet. Politiet som har kommet fram til skolen, er ikke bevæpnet.

På Twitter melder politiet i Telemark at flere skoler rundt om i Norge har mottatt samme trussel i samme tidsrom.

Politiet melder at Gjerpen skole selv evakuerte 400 elever innen de kom frem. Litt over klokken ti onsdag går politiet gjennom skolens område med ledelsen, og vil deretter avslutte på stedet, skriver politiet.

Hordaland og Sør-Trøndelag

Politiet i Hordaland melder klokken kvart over ti onsdag morgen om en bombetrussel mot Nordnes skole i Bergen, og skriver at politiet er på stedet.

– Vi jobber nå med å finne ut hvem som står bak trusselen. Heldigvis blir de som kommer med slike trusler ofte tatt, sier operasjonsleder Jan-Tore Heggholmen i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Også politiet i Sør-Trøndelag melder om en trussel mot en barneskole:

«Uspesifikk bombetrussel mot Charlottenlund barneskole i Trondheim. Politiet er på stedet, foreløpig ingen evakuering», skriver politiet på Twitter.

I en pressemelding skriver politiet at nødvendige tiltak ble iverksatt umiddelbart, men at på grunnlag av helhetsbilde i etterforskningen valgte politiet ikke å evakuere skolen.

Trussel også i Danmark

Også Kvarstein barneskole i Vennesla i Vest-Agder mottok en bombetrussel onsdag, opplyser politiet i Agder til NRK. Det ble etter kort tid konkludert med at trusselen ikke var reell. Skoledagen fortsatte som normalt.

TV 2 skriver at også Egtved Skole utenfor Vejle på Syd-Jylland i Danmark mottok en bombetrussel like etter klokken 9 onsdag, og viser til TV 2 i Danmark.

Kilde: NTB/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder