DAGLIG LEDER: Håvard Jahren, daglig leder av Nordic Crane Sør. Foto: LISE SKOGSTAD

Kranfirmaets sjef om dødsulykken:
– Det gjør vondt i kropp og sjel

KRISTIANSAND (VG) Det er en sjokkpreget dag i Kristiansand. Tankene er mange og vonde for de berørte partene.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Daglig leder i selskapet Nordic Crane, Håvard Jahren forteller om arbeidsoppgaver som har vært mildt sagt utenom det vanlige.

– Dette er selvfølgelig helt forferdelig. Vi lurer fryktelig på hva det er som har skjedd, sier han når VG møter ham i selskapets lokaler i Kristiansand.

Bakgrunn: Gutt (5) døde etter kranulykke

– Det verste man kan oppleve

Han har 18 ansatte. I dag forsøkte en av dem å redde livet til en femåring, men uten hell. Like før ulykken skjedde, skal de to inne i kranbilen ha merket at de mistet kontroll på den. Da de oppdaget hva som var i ferd med å skje, skal den ene av de to ha gått ut og prøvd å holde folk unna området. Det førte til at han selv skled under bilen. Samtidig havnet en femåring også i klem mellom fjellskrenten og kranbilen.

Vet du noe om denne saken? Kontakt VGs journalister her.

Han ble sendt til sykehus i ambulanse, men døde senere av skadene.

Den andre arbeideren skal ha prøvd å kaste seg inn i kranbilen i et forsøk på å stanse den fra å skli nedover.

Tross skadene den ansatte fikk, forteller Jahren at det er de to ansattes psykiske påkjenninger som er de tøffeste.

– De har det psykisk vanskelig nå. Vi har fått hjelp av kriseteamet, og kommer til å følge opp dette videre, sier han.

Politiførstebetjent Ole Segberg, som er etterforskningsansvarlig ved Vågsbygd politistasjon, bekrefter at hjelpemannen forsøkte å dytte barna ut av gang- og sykkelstien da han så hva som skjedde.

– Per nå er det ikke tatt ut noen siktelse mot kranføreren. Vi må avhøre vitner og de to ansatte, men de er ikke i stand til å la seg avhøre nå. Det er tragisk nok det som har skjedd, sier han til NTB tirsdag ettermiddag.

Jahren opplever det hele som svært tragisk.

– Det er helt forferdelig, det gjør vondt for kropp og sjel. Nå prøver vi å avreagere og sitte og prate sammen, sier den daglige lederen.

Han har bedt de ansatte komme inn på jobb denne tirsdagskvelden. Nå handler det om å komme over sjokket. Resten tar de i dagene som kommer.

– Dette er det verste man kan oppleve i denne bransjen. Det er vondt å sitte med de dagene foran seg.

Tross noen vanskelige timer på jobb, går Jahrens tanker først og fremst til familien til femåringen, som nå teller ett medlem mindre.

– De må jo være helt knust nå. Dette unner jeg ingen å oppleve, sier han, før han går inn til medarbeiderne sine for å prate om det som har skjedd, og være sammen.

– Det er viktig å snakke med barna

Fungerende oppvekstdirektør i kommunen, Svein Tore Kvernes, møter også ansatte denne kvelden, i tillegg til foreldre som ønsker å komme til barnehagen. Han beskriver arbeidsdagen han har lagt bak seg som trist.

– Det har vært en veldig spesiell og veldig trist dag. Tankene mine går først og fremst til de pårørende som har mistet et barn. Det har preget alle i dag, sier han.

Sammen med de ansatte skal han i kveld følge opp både de og foreldre. Mye av tiden kommer til å gå på hvordan man snakker med barna om det som har skjedd.

– Det er viktig å snakke med barna om dette, og se barna. Heldigvis har de hatt en relativt normal dag, tross alt, forteller han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder