SIKRER SPOR: Kriminalteknikere fra Sør-Vest politidistrikt jobbet lørdag utenfor boligen i Ålgård der det ble funnet en død person. Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen NTB scanpix

Politiet tror mann ble drept på Ålgård – drapssiktet mann på frifot

Politiet leter aktivt etter en 29 år gammel mann siktet for drap. En kvinne og mann, begge 21 år gamle, ble pågrepet lørdag.

Publisert:

Mens den 21 år gamle kvinnen også er siktet for drap, er den pågrepne mannen siktet for bevisunndragelse.

Dermed er til sammen tre personer siktet i drapssaken etter at politiet ble varslet om et mistenkelig dødsfall i en omsorgsbolig på Ålgård sør for Stavanger.

Den 29 år gamle mannen er fortsatt på frifot, og politiet vurderer fortløpende om de skal etterlyse ham med navn og bilde, opplyser de i en pressemelding.

– Vi jobber aktivt med å finne ham og har satt betydelig med ressurser på den oppgaven, sier politiadvokat Lars Ole Berge til VG i Sør-Vest politidistrikt.

Forsvarer: Ingen varetektsfengsling

Den 21 år gamle mannens forsvarer, Inger Marie Sunde, sier til VG at hun ikke tror det vil bli aktuelt å varetektsfengsle hennes klient.

– Han har forklart seg for politiet og samarbeider godt. Han har også forståelse for at politiet kanskje ikke kan la han gå allerede i dag, men det vil nok ikke bli aktuelt med noen varetektsfengsling, sier hun.

Mannen er siktet for bevisunndragelse og har ikke rukket å ta stilling til spørsmålet om straffskyld, opplyser Sunde.

Politiadvokat Berge bekrefter at mannen har forklart seg i tråd med siktelsen. Det vil likevel bli tatt flere avhør av den 21 år gamle mannen søndag.

Rus- og psykiatriproblemer

Alle de tre siktede er bosatt i regionen. Den 21 år gamle kvinnen har vært ute av stand til å bli avhørt etter pågripelsen lørdag, men politiet antar at hun vil kunne avhøres søndag kveld.

– Politiet mener det er sannsynlig at avdøde ble drept, men dette blir ikke endelig avklart før politiet har fått obduksjonsrapporten. Obduksjonen vil finne sted i morgen, opplyser Berge.

Mannen ble funnet død i et bofellesskap for personer med rus- og psykiatriproblemer i Fotlandsveien på Ålgård.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har gjort observasjoner av bevegelser i tilknytning til leiligheten i perioden tirsdag til fredag denne uken.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder