UTMELDINGER: KRF-leder Knut Arild Hareide gikk i Homoparaden Pride, sammen med kona Lisa Marie Hareide. Det har fått flere KRF-medlemmer til å se rødt. Foto: Fredrik Solstad VG

82 utmeldinger etter KrF-lederens Pride-deltakelse

82 personer har meldt seg ut av KrF etter at partileder Knut Arild Hareide deltok på Oslo Pride. Fylkeslederen i Hordaland mener deltakelsen er et selvmål for partiet.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg har sett på utmeldinger som har kommet til meg at flere av dem som har meldt seg ut, er aktive støttespillere i partiet. Det er noe man må ta på ytterste alvor. Jeg ser på denne saken som et selvmål for partiet, sier fylkesleder Pål Kårbø i Hordaland KrF til Vårt Land.

Bakgrunn: KrF-Hareide skal gå i homo-paraden

Hareide viste støtte til LHBT-miljøet etter massakren i Orlando i USA ved å delta på den årlige Pride-paraden i Oslo.

Hareide viser homostøtte under Oslo Pride: – Viktig for meg å være her

Ti personer har meldt seg inn i partiet etter at Hareide deltok i feiringen. KrF-historiker Kåre Solhjell mener det er lurt på sikt å kjøre en mer åpen linje for partiet KrF, skriver NTB.

Les også: KrF-Hareide avlyser kampen mot homo-ekteskap

– Det har skjedd en utvikling i holdningene, og man kan ikke stampe imot denne snart enstemmige etiske oppslutningen omkring homofili. Det er tydelig hvilken retning utviklingen går, og jeg mener det er riktig retning, sier han til avisen.

Hareide har ikke selv ønsket å kommentere saken, men uttaler via sin kommunikasjonsrådgiver at det er legitimt at medlemmene viser sitt standpunkt.

– Viktig å stå opp mot diskriminering

– Jeg synes det er flott å være her, sa Hareide til VG etter paraden, og la til at han har fått en varm mottakelse.

Han fortalte videre at det er viktig for han å stå opp mot diskriminering. Og han var med i paraden som en solidaritetshandling.

Hareide om Sylvi og Ernas asyl-feide: – Jeg blir urolig

– Noen spør: Har det kostet meg noe? Det har kostet meg veldig lite Noen har meldt seg ut, noen har meldt seg inn. Det viktigste for meg er at dette er rett for meg å gjøre, sier Hareide, som gikk i toget sammen med kona Lisa Marie Hareide.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder