DRAMATISK: Dagbladet-journalist Carsten Thomassen blir evakuert av norske journalister og norske og amerikanske soldater fra Serena Hotel i Kabul I 2008. Foto: Scanpix Foto:

- Visste om terrorplaner før Serena-angrepet

(VG Nett) ISAF-styrkene i Afghanistan skal ha avdekket en rekke planer for terrorangrep mot Serena Hotel i Afghanistan - tre måneder før terrorister slo til.

  • Mads A. Andersen
  • Anne Vinding
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen døde i angrepet.

Det er NRK som har fått tilgang til nye dokumenter som Wikileaks har lekket fra etterretningen i Afghanistan. Disse skal vise at ISAF-styrkene i Afghanistan avdekket en lang rekke planer for terrorangrep mot luksuriøse Serena Hotel, tre måneder før det dødelige angrepet på den norske delegasjonen der den norske journalisten mistet livet.

Les hva VG Nett skrev om angrepet 14.januar 2008.

NRK-programmet Brennpunkt har fått tilgang til 15.000 hemmelige dokumenter med etterretningsinformasjon og beskrivelse av hendelser i forbindelse med krigen i Afghanistan. Kanalen har fått tilgang til dokumentene via det omstridte lekkasjestedet Wikileaks.

Vet du noe om dette?Kontakt VG Netts journalister Mads A. Andersen og Anne Vinding her!

Ifølge NRK er det minst 12 tilfeller i dokumentene hvor etterretning har avdekket planer om å utføre terrorangrep mot hotellet. De fleste planene som er avdekket, handler om selvmordsaksjoner, melder NRK.

VGTV:Støre forteller om de dramatiske minuttene i Kabul

Rapportene som Wikileaks har fått tilgang til avdekker ifølge NRK konkrete planer for angrep svært likt det som skjedde på Serena Hotel. Denne informasjonen skal ha vært etterretningen i hende tre måneder før angrepet på hotellet.

14. januar 2008 ble Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen skutt og drept under terrorangrepet mot Hotel Serena i Kabul i Afghanistan. Angrepet skjedde da utenriksminister Jonas Gahr Støre og flere norske delegater og journalister befant seg på hotellet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder