ALVORLIGE ANKLAGER: Datteren (25) til den 46 år gamle hovedtiltalte kvinnen i Alvdal-saken, hevder moren utsatte både eldstedatteren og barnebarnet for seksuelle overgrep. Her aktoratet ved statsadvokat Iris Storås og politiadvokat Sondre Halvorsen. Foto: Scanpix

Alvdal-saken: Flere tøffe beskyldninger mot hovedtiltalt mor

Den nå 46 år gamle hovedtiltalte kvinnen i Alvdal-saken har utsatt både eldstedatteren og barnebarnet for seksuelle overgrep, hevder den nå 25 år gamle datteren.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Eldstedatteren hevdet i retten onsdag at også moren hadde deltatt i den grove voldsutøvelsen hun ble utsatt for som barn før familien flyttet til Alvdal.

NABOMANN: - Alvdal-moren forsvarte overgrep mot egne barn

- Foreslo datteren som surrogatmor

Den 25 år gamle kvinnen framsto i Eidsivating lagmannsrett som et enda mer belastende vitne for den hovedtiltalte 46 år gamle kvinnen, enn hun var da saken gikk for Nord-Østerdal tingrett i vinter.

Nylig ble moren, etter en samtale mellom barnevernet og 25-åringen, anmeldt for seksuelle overgrep mot 25-åringens datter. Kvinnen hevdet i retten onsdag blant annet at moren også begikk seksuelle overgrep mot henne mens hun bare var seks-sju år gammel, at hun som barn ofte ble utsatt for vold og at moren da datteren var blitt voksen foreslo å betale henne 60.000 kroner for å være surrogatmor.

Morens daværende samboer skulle være faren, ifølge forslaget.

LES OGSÅ: Alvdal-tiltalte anmeldt for overgrep på nytt barn

Tar avstand

Morens forsvarer, advokat Steffen Brandstad, var ikke overrasket over utfallene fra datteren. Hans klient tar «kraftig avstand» fra beskyldningene, ifølge Brandstad.

- Det er beskyldninger vi er kjent med fra før. Deler av dem ble henlagt av politiet for seks-sju år siden. Det er ingen grunn til å feste større lit til dem i dag enn det var den gangen, sier Brandstad til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder