...men da Nafissa møtte opp fikk hun ikke leilighetene

PÅ SOFAEN: - Det er veldig snilt av min venninne å la meg overnatte på sofaen, sier Nafissa Osman som helst skulle hatt en egen bolig.

Endret navn - og fikk svar på boligsøknadene

Nafissa Osman (30) skrev over 30 boligsøknader, men utleierne var ikke interessert før hun undertegnet med Nina-Simona. Da hun møtte opp, var ikke utleier interessert likevel.

  • Ola Mjaaland
  • Ingvill Dybfest Dahl
  • Tanja Wibe-Lund

Artikkelen er over seks år gammel

Rasismedebatten har gått varm under hashtaggen #norskrasisme på Twitter de to siste dagene.

Søndag kveld fortalte medisinstudent Warsan Ismail, med profilen @somalieren, på Twitter om hvordan hun har opplevd rasisme i Norge. Det startet debatten.

Nafissa Osman har opplevd hvor tungt rasisme kan være både i bolig- og jobbjakten.

- Det er deprimerende at hudfarge og navn skal ha betydning når du vet at du er en god person. Det gjør veldig vondt, sier Nafissa Osman til VG.

LES KOMMENTAR: Da jeg møtte rasismen første gang

Etter omtrent 35 boligsøknader uten å få tilslag, ble løsning å leie via en venninne. Nå bor hun på sofaen til en annen venninne inntil hun overtar leilighet 1. januar.

Fikk svar på alt med nytt navn

- Jeg hadde skrevet 25 søknader og bare fått svar på to. Til slutt skrev jeg under med et annet navn.

Og med underskriften «Nina-Simona» ble livet lysere.

- Jeg fikk svar på alle ni søknadene! Og plutselig kommenterte de også hvor bra og gjennomført søknaden var. Men det hjalp ikke så mye, for interessen fra utleier virket å være borte da jeg møtte opp.

30. september skrev hun på Facebook:
Det ble altså et nytt avslag.

- Det første inntrykket du gir har så mye å si. De fleste venninnene mine er helt norske, og jeg ser jo at de får bolig med en gang. Jeg føler at jeg aldri får den samme sjansen på bolig- og jobbmarkedet.

HAR DU OPPLEVD HVERDAGSRASISME? FORTELL HER

Barnehageassistenten forteller den samme historien om jobbmarkedet. Hun har bodd her i ti år og søkt på flere jobber enn hun kan huske.

- Mangler også nettverk

- Det var like vanskelig på jobbmarkedet. Jeg fikk ikke svar på søknadene.

Ved Antirasistisk senter hjelper de personer som sliter med å få jobb, og de bekrefter at mange trenger hjelp.

- Vi ser at diskriminering forekommer i jobbsammenheng. Ofte har personer med minoritetsbakgrunn et drawback allerede fra starten fordi mange jobber i Norge går gjennom nettverk. Inngangsporten til arbeid er for de fleste gjennom noen som du kjenner, sier Karen Bøhle Aarhus, leder i JobbX - en avdeling ved Antirasistisk senter for å hjelpe unge ut i jobb.

Norsk forskning viser at sjansen for å bli innkalt til jobb faller med 25 prosent om du har et utenlandsk navn.

Professor Jon Rogstad, forskningsleder i Fafo, er blant forskerne som fant tallet ved å sende ut 1800 parvise, fiktive jobbsøknader til reelle stillingsutlysninger. Han hilser debatten som raser på sosiale medier med emneknaggen #norskrasisme velkommen.

FORSKER: Jon Rogstad.


- Viser mye frustrasjon

- Den viser mye oppdemmet frustrasjon fra minoriteter. Det å tematisere og løfte frem er veldig bra. De mange innleggene viser at mange med innvandrerbakgrunn er frustrerte, og har sterke opplevelser.

VG+: Hvilken dukke ville ditt barn valgt(Krever abonnement)

Sunniva Ørstavik, likestillings- og diskrimineringsombud, mener det er et behov for mer dokumentasjon på opplevd rasisme i Norge.

- Jeg synes vi i for liten grad snakker om den diskrimineringen folk faktisk opplever. Vi må snakke om det og gi folk rom til å snakke, og så gjøre noe med problemet. Vi har ingen gode studier som forteller noe om omfanget av hverdagsrasisme i Norge.

Ørstavik forteller at Likestillings- og diskrimineringsombudet får mange henvendelser om etnisk diskriminering: Noen klager inn saker, mange spør om hjelp fordi de for eksempel ikke kommer inn på utesteder eller har søkt hundre jobber uten å komme til intervju, og mange er fortvilet over ting de har opplevd.

- Ta kontakt!

- Vi må diskutere hvilket samfunn vi vil ha, hvor folk opplever å bli hetset for den de er. Vi håper folk tar kontakt med oss om de opplever trakassering knyttet til deres etnisitet i arbeidslivet, på boligmarkedet eller på utesteder. Vi vil ha nulltoleranse mot rasime og diskriminering, og da må folk si i fra. Det er bra at de gjør det nå.

Les også

Mer om

  1. Integrering

Flere artikler

  1. Sellami startet for seg selv - og oppnådde suksess

  2. Likestillingsombudet etter at utested ble stengt etter rasisme-sjekk: – Utelivet er for alle

  3. Lysbakken: På tide å kalle det rasisme

  4. Utlyser renholdsstilling for kun «etnisk norske»

  5. Tok norskklingende etternavn: Sonja byttet navn for å få jobb

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder