NORWEGIAN PÅ SAS: På grunn av Norwegians kanselleringer den siste uka, måtte flere av flyselskapets kabinansatte fly med SAS fredag ettermiddag. Flyvertinnen på bildet er sladdet etter eget ønske. Foto: Thomas Morewood Rødal/Privat.

Norwegian-mannskap måtte fly med SAS

Om bord på et SAS-fly fredag ettermiddag var flere uniformkledde Norwegian-ansatte. Grunnen: At Norwegian den siste uka har kansellert flere avganger.

  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

- De skulle egentlig fløyet hjem fra Molde med et Norwegian-fly som ble kansellert, bekrefter informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til VG.

Norwegians mannskap måtte dermed ty til det konkurrerende flyselskapet SAS for å komme seg fra Molde lufthavn Årø til Oslo lufthavn Gardermoen fredag ettermiddag.

Ikke vanlig

Sandaker-Nielsen sier videre at det er uvanlig at Norwegian-ansatte flyr med andre flyselskap.

- Det er ytterst sjelden våre mannskap flyr med andre selskaper, ettersom Norwegian selv har et stort rutenett. I helt spesielle tilfeller kan det skje at de flyr med andre, som i dette tilfellet, når vi har behov for å frakte dem et sted på grunn av jobb, sier han.

Mange kanselleringer

Selv om den varslede storstreiken i Norwegian ble avblåst, måtte flyselskapet kansellere nærmere 190 avganger denne uka på grunn av alvorlig salgssvikt.

Vanligvis har Norwegian over 3000 flygninger i uka. Det er stort sett innenlandsruter med høy avgangsfrekvens som er kansellert. Mandag ble 35 avganger innstilt. Tirsdag og resten av uka var tallet 38. Passasjerer som har blitt berørt, har blitt booket om til en annen flyvning, i de fleste tilfeller til en avgang innen to timer senere.

Fra helga av er avgangene forventet å gå som normalt.

les også

Norwegian-fly måtte lande i Zürich med sprekk i rute

les også

Norwegian-ansatte får støtte fra USA og Europa

les også

Innspurt i Norwegian-meklingen

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder