MER OG MER: Nordmenn spiser bare mer og mer kjøtt, og utslippene av klimagasser som følge av kjøttspising nærmer seg utslippene fra den norske bilparken. Illustrasjonsfoto: MAGNAR KIRKNES / VG

Kjøttspising nesten like stort klimaproblem som bilen

Nordmenn spiser bare mer og mer kjøtt, og utslippene av klimagasser som følge av kjøttspising nærmer seg utslippene fra den norske bilparken.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I gjennomsnitt spiser hver nordmann seks kyr og okser, 27 griser, 22 sauer og lam, 2,6 hjortedyr og 1147 kyllinger og annet fjærfe i løpet av livet, skriver Dagsavisen.

Mens utslippene av klimagasser som følge av kjøttspisingen har økt til mellom 0,5 og 0,8 tonn per person i året, har utslippene fra private biler falt og er ventet å falle ytterligere fra dagens nivå på 1,1 tonn per person i året. Årsaken er de strenge utslippskravene.

Det er i rapporten «Livsløpsgrillen» som er laget av Framtiden i våre hender, at utslippene fra nordmenns kjøttspising blir belyst.

Ifølge organisasjonens beregninger er hver enkelt nordmann ansvarlig for utslipp av mellom 40 og 65 tonn klimagasser i løpet av livet på grunn av kjøttspisingen sin.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder