ÅPENHJERTIG: Kvinnen som står bak kronikken om ensomhet, er glad for all støtten hun har fått i sosiale medier og i VGs kommentarfelt. Foto: Privat,

«Ensom (24)» om støtten etter VG-kronikk: – Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å smile

Kvinnen som fortalte om sin ensomhet i påsken sier hun ikke lenger føler seg så alene.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I en kronikk som ble publisert på VG lørdag, skriver 24-åringen at hun gråter fordi hun ikke har noen å dele høytiden med.

«I dag dusjet jeg til vannet ble kaldt og avsluttet med noen varme tårer. Den følelsen jeg hadde da jeg satt i dusjen unner jeg ingen», skriver hun.

Innlegget har fått flere tusen likes på Facebook og er kommentert over hundre ganger. I kommentarfeltet til VG skriver mange at hun er velkommen til å ta kontakt hvis hun vil være med på hyttetur eller bare ta en kopp kaffe.

– Jeg føler meg ikke så alene lenger. Bare det å vite at jeg har så mange jeg kan møte føles godt. Nå kunne jeg sikkert fått meg 50 nye venner på kort tid, hvis jeg bare ville det. Men jeg vet heller ikke om jeg hadde turt å ta kontakt med dem. Da kjenner jeg på den angsten igjen, sier hun til VG.

For henne var det viktigste med kronikken å sette søkelyset på alle de som er ensomme i Norge. Hun var derimot ikke forberedt på at den skulle nå ut til så mange.

– Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å smile, og jeg er superglad for at folk engasjerer seg. Ensomhet er et veldig viktig tema, sier hun.

Fikk svar fra Maria Mena

Selv håper kvinnen at kronikken også kan bidra til at folk begynner å vise mer omsorg til de som sliter og har det tøft i hverdagen.

– Det er så utrolig mange der ute som har det verre enn meg, men som kjenner på de samme følelsene. Har du et bra liv selv, så er det lett å glemme at andre folk har det vanskelig. Likevel tar det ikke så mye tid å ringe til dem du vet sitter alene hjemme.

– Vær hyggelig og vis litt ekstra omsorg, oppfordrer hun.

Noen timer etter at VG publiserte kronikken til kvinnen, skrev popstjernen Maria Mena et åpenhjertig svar til kvinnen på sin Instagram-profil.

«Kjære venn, du er ikke alene om å føle deg ensom. Du er ikke alene om å synes det er tungt å se bilder av den tilsynelatende "perfekte" påskeferien på sosiale medier. Du er ikke alene om å ha angst, om å være lei deg», skrev hun blant annet.

Kvinnen sier til VG at hun har fått med seg artistens oppdatering, og hun synes det er flott at Mena bruker sosiale medier til å sette fokus på ensomhet.

– Det er veldig bra at Maria Mena tar mitt budskap videre. Når du har så mange følgere på Instagram, så er dette en fin ting å bruke sin stemme på, sier hun.

Slo ensomhets-alarm

Det var helseminister Bent Høie som tidligere denne påsken gikk ut og betegnet ensomhet som Norges ukjente folkehelseproblem.

– Vi har den store norske ideen om å reise på hytta med venner i påsken. Men de fleste reiser ikke vekk; de er hjemme i påsken. Det er mange mennesker som er igjen i byen og der de bor. For dem som blir sittende alene, blir det ekstra vanskelig. Det er viktig å være oppmerksom på dette i påsken, oppfordret Høie.

Kvinnen forteller at hun ble veldig lettet over å lese Høies uttalelser.

– Jeg ble så glad da jeg leste den artikkelen på VG. Endelig noen som slår alarm, tenkte jeg. Han var også grunnen til at jeg skrev den kronikken. Jeg kan egentlig ikke å skrive, men det viktigste var å gi folk et innblikk i livet som ensom. Det håper jeg å ha klart, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder