TILTALT: Mandag 27. januar må Ubaydullah Hussain (28) møte i Oslo tingrett i en straffesak hvor han er tiltalt for trusler og diskriminerende og hatefulle ytringer - deriblant mot to journalister og en homofil forfatter. Foto: KYRRE LIEN

Ubaydullah Hussain (28) til VG: - Trekker meg som leder av «Profetens Ummah»

I en e-post til VG opplyser Ubaydullah Hussain (28) at han trekker seg som leder for den ekstreme islamistgruppen «Profetens Ummah».

  • Morten S. Hopperstad

Artikkelen er over seks år gammel

- Jeg vil med dette meddele at jeg har trukket meg ut av Profetens Ummah. Årsaken til dette er at jeg ønsker nå å hjelpe den muslimske ummah på andre måter, skriver 28-åringen.

Det er i så fall andre gang på ett år at Hussain trekker seg fra ledervervet i den omstridte gruppen. I mars i fjor skrev 28-åringen på sin åpne Facebook-side at han trakk seg fra vervet fordi det blant annet var for mye fokus på ham som person og for lite på ideologien og budskapet til «Profetens Ummah».

LES OGSÅ: Tiltale: Oppfordret til steining av homofil forfatter

Fungerte som talsmann

Hussain har fungert som talsmann for den islamistiske gruppen, og har flere ganger har uttalt seg i skarpe ordelag mot det norske samfunnet.

I e-posten til VG opplyser Hussain at «Profetens Ummah» fortsatt består, men at de ikke har noen offentlige aktiviteter. «Ummah» er et arabisk ord som betyr nasjon eller samfunn.

- Fra før av har mange av våres brødre sluttet seg til andre grupperinger for å hjelpe vår ummah på best mulig måte. Jeg tror at Profetens Ummah har vært med på å styrke vår tro og praktisering av Islam, skriver han.

- Utsatt for heksejakt

28-åringen opplyser også at han ikke vet hvordan gruppen vil operere i fremtiden - men avslutter e-posten med å rette krass kritikk mot norske myndigheter og media.

- Vi har vært under sterk heksejakt fra norske myndigheter, politiet, Politiets sikkerhetstjeneste og media som har gjort sitt ytterste for å gi et negativt bilde av meg som person og ikke minst Profetens Ummah, skriver Hussain, og fortsetter:

- Dette såkalte presset har, takket være Allah, ikke gjort annet enn å styrke oss som muslimer.

Står fast ved ideologien

Hussain mener at uansett hvilken gruppering man tilhører, så er muslimenes standpunkt at Norge og resten av den vestlige verden må stoppe den fysiske og ideologiske krigføringen mot Islam.

- Og enhver muslims mål er å leve i en verden styrt av islamske lover, skriver han.

Tiltalt for trusler

Mandag 27. januar må Ubaydullah Hussain møte i Oslo tingrett i en straffesak hvor han er tiltalt for trusler og diskriminerende og hatefulle ytringer - deriblant mot to journalister.

28-åringen nekter straffskyld.

Mer om

  1. Islam i Norge

Flere artikler

  1. Ubaydullah Hussain (28): Osama bin Laden var en frihetskjemper

  2. Debatt: Gratisreklame for ekstremisme

  3. Støtter IS' halshugging

  4. Tiltalt for oppfordring til drap: Ubaydullah Hussain: - PST forsøker å svartmale meg

  5. Abid Raja: Muslimer som Hussain spiser samfunn innenfra

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder