Her blir Ina og Kenneth invitert i sitt eget bryllup

DRAMMEN (VG) Ina Miljeteig (30) og Kenneth Solberg (31) somlet med å gifte seg. Da tok familien saken i egne hender.

 • Sondre Rahm
 • Line Orfjell

Artikkelen er over fem år gammel

Det var i november i fjor at Ingrid Miljeteig, moren til Ina, begynte å planlegge datterens bryllup – uten at hverken brud eller brudgom visste noe som helst. Ina og Kenneth har vært et par i nesten 13 år, og forlovet i flere av dem, men giftermålet lot vente på seg.

– De har hatt lyst til å gifte seg veldig lenge, men de fikk aldri ut fingeren, sier Ingrid Miljeteig til VG.

Dermed besluttet hun å arrangere det hele på egen hånd, og hanket inn god hjelp fra både egen familie og Kenneths slektninger. Lørdag formiddag, tre uker før bryllupet skal holdes i Nedre Eiker kirke, ble brudeparet endelig innlemmet i planene.
Les også: Lene ble fridd til på Facebook

Rørt etter første linje

Mamma Ingrid inviterte til lunsj på en restaurant i Drammen, med parets nylige huskjøp og datterens 30-årsdag som unnskyldning. Plutselig dukket det opp en servitør med en ytterst spesiell bryllupsinvitasjon.
– Da Ina leste den første linjen, begynte hun å gråte. Det var veldig rørende og flott. Hun reagerte akkurat som jeg forventet, sier Ingrid – som er minst like lykkelig som den vordende bruden.

RØRENDE ØYEBLIKK: Ina Miljeteig brøt ut i tårer da hun åpnet konvolutten og leste invitasjonen til sitt eget bryllup. Foto:Sondre Rahm,VG

Har du sett? Her er VG-lesernes elleville gifteringer!
Ina Miljeteig hadde på ingen måte forventet å få bryllupsplaner servert til lunsj. Når VG snakker med henne lørdag ettermiddag, er hun fremdeles svært oppglødd.
– Denne dagen har vært helt fantastisk. Jeg er fortsatt i sjokk! Overveldende er vel det riktige ordet, sier Ina til VG.

Selv om hun ikke har fått planlegge verken bryllup eller påfølgende fest, er det én ting mor og familien har overlatt til bruden selv: Brudekjolen. Det perfekte antrekket må være på plass innen 4. juli.
– Egentlig er det litt deilig nesten alt er planlagt allerede. Jeg har en veldig fin familie som kjenner meg godt, og jeg stoler på at de har gjort dette riktig. Jeg er ikke bekymret i det hele tatt, sier Ina.

FORNØYDE: Bryllupet til Ina og Kenneth er mer eller mindre ferdigstilt, takket være Inas mor og resten av familien. – Men jeg tror de må kikke over gjestelisten, bare for å se at vi ikke har utelatt noen, sier mamma Ingrid. Foto:Sondre Rahm,VG

Må slanke seg inn i dressen

Brudgommen er også svært fornøyd med å ha fått en ferdig bryllupspakke rett i fanget.

– Jeg ønsket meg pizza til lunsj, men det ble jo mye mer enn det, ler Kenneth Solberg, før han fortsetter:
– Men jeg må virkelig legge meg i hardtrening de neste to ukene, før jeg kan gå til innkjøp av dress. Slik sett hadde det vært en fordel å ha bedre tid. Jeg blir vel nødt til å prøve en vannmelon-diett eller noe sånt!
Kenneth ble, i likhet med sin kommende kone, rimelig sjokkert da invitasjonen kom på bordet. Han synes det er overraskende at både hans og Inas familie har greid å holde tett om bryllupet så lenge.
– Det er ganske imponerende, ja – men litt irriterende også!
Husker du? Tony (35) fridde med VG-annonse!

En real opptur

Ifølge mamma Ingrid Miljeteig hadde bryllupsplanene også et mer alvorlig bakteppe: Kenneth og Ina har en tung opplevelse bak seg. Paret har to barn sammen, Nathalie (4) og Oskar Emilian (3), og sistnevnte ble født over tre måneder for tidlig.
– Det var veldig mye uro og spenning rundt dette, og situasjonen tappet dem for krefter. De fortjener virkelig en opptur, og derfor ville vi bidra med noe positivt, sier Ingrid.
Ina bekrefter at det var en slitsom sommer for familien.

– Vi tilbrakte over fire måneder på sykehuset. Oskar Emilian er jo helt frisk nå, men Kenneth og jeg har snakket om det mange ganger: Vi har opplevd så mye sammen de siste årene at vi aldri kommer til å gå fra hverandre.
Da bryllupsinvitasjonen dukket opp under lunsjen, trodde Ina at det var et gavekort rettet mot parets nye hus.
– Mamma er veldig sjenerøs, så gavekort var min første tanke. Og det var det jo også. Det er det beste gavekortet jeg har fått noensinne!, avslutter den kommende bruden.

HELE FAMILIEN: Om tre uker skal Ina Miljeteig og Kenneth Solberg endelig bli mann og kone. Barna Nathalie (4) og Oskar Emilian (3) er selvfølgelig på gjestelisten. Foto:Sondre Rahm,VG

Mer om

 1. Utrolige historier

Flere artikler

 1. Bryllup i Sverige: Mette-Marit ankom middag alene

 2. Sa ja i drop-in-bryllup - kjøpte brudekjolen på Finn

 3. Pluss content

  – Mange brudepar er opptatt av å skille seg ut

 4. Pluss content

  Proffenes beste triks: Den ultimate bryllups-guiden

 5. Pluss content

  Slik fikk vi drømmebryllupet

Fra andre aviser

 1. Ett av fem par giftet seg i utlandet i fjor. Marjan og Pål brukte «kun» 40.000 kroner på sitt Berlin-bryllup

  Bergens Tidende
 2. Hvorfor si ja i hvit kjole, når hele regnbuen står til din disposisjon?

  Bergens Tidende
 3. Tradisjonene er tilbake: Nå vil de unge ha romantiske frierier

  Fædrelandsvennen
 4. 15 gode grunner til å velge en annen farge enn hvit på brudekjolen

  Bergens Tidende
 5. 15 gode grunner til å velge en annen farge enn hvit på brudekjolen

  Aftenposten
 6. Humanetisk bryllup: Holdt vielsen hemmelig for gjestene

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no