ETTERFORSKER SAKEN: Politioverbetjent og etterforskningsleder Nina Bjørlo ved politiet i Drammen. Foto: HENNING CARR EKROLL

Imam siktet for vold mot barn

En imam ble i forrige uke pågrepet og siktet for vold mot barn på en koranskole i drammensdistriktet. Barna skal ha blitt slått med stokker eller kjepper.

Artikkelen er over 11 år gammel

- Barna skal ha blitt slått over fingrene eller ryggen, forteller politioverbetjent Nina Bjørlo i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

Ifølge politiet har avstraffelsen blitt brukt om barna kom for sent, om de leste koranteksten feil eller om de var urolige. Voldsovergrepene mot koranskolebarna, som er mellom seks og tolv år gamle, skal ha pågått i mange år.

- Helt fra 2002 har vi fått opplysninger om at barn skal ha blitt utsatt for vold, sier Bjørlo, som leder etterforskningen av saken.

Opplysningene har kommet inn til politiet som anonyme tips fra bekymrede foreldre og som bekymringsmeldinger fra skoler. Foreldrene tør ikke stå fram på grunn av frykt for represalier fra miljøet. Ifølge NRK har tre moskeer i Drammen vært i politiets søkelys.

- Redde

- Barna har fortalt på skolen at de er redde for å gå på koranskolene, «fordi der blir de slått». Vi har hørt om dette fra ulike barn over flere år. Målet vårt er ikke å stenge moskeene, men å få stoppet volden og ta barna på alvor, sier Bjørlo.

Av frykt for at familier eller barn skal bli utstøtt fra sine miljøer, har politiet valgt ikke å avhøre verken barn eller foreldre under etterforskningen av saken. Politiet har gjentatte forsøkt å få slutt på den påståtte volden via samtaler.

- Den siste samtalen var i februar 2007. To representanter fra to moskeer var innkalt. Vi ga dem tilbud om et opplegg med Alternativ til vold, men det ble aldri fulgt opp. I vår fikk vi opplysninger om at fortsatt brukes vold mot barna i koranskolene, sier Bjørlo.

Ransaket moské

Dermed startet politiet etterforskning av saken. I forrige uke fikk politiet rettslig kjennelse for å ransake en av moskeene.

- Vi fant ingen slaggjenstander, men vi pågrep imamen og siktet ham. Han nekter straffskyld og avviser å ha brukt vold mot barna, sier Bjørlo.

Hun erkjenner at det kan bli vanskelig å bevise volden.

- Men vi håper at etterforskningen kan være med på å stoppe volden. At synliggjøringen av problemet kan få satt en stopper for dette, sier etterforskningslederen.

Flere artikler

 1. - En del barn har jo veldig livlig fantasi

 2. - Miljøet er så lukket at ingen tør å si i fra om vold

 3. - Jeg har ikke slått noen

 4. Imam-saken: - Dette hadde aldri skjedd med en norsk lærer

 5. Moske-talsmann om voldssiktelse: - Unødvendig å gå så hardt ut

Fra andre aviser

 1. Imam siktet for vold mot barn

  Aftenposten
 2. Imam siktet for vold mot barn

  Bergens Tidende
 3. Imam siktet for vold mot barn

  Fædrelandsvennen
 4. Politiet avviser at de nølte i imamsaken

  Fædrelandsvennen
 5. Imamen og barna

  Fædrelandsvennen
 6. Henlegger voldssak mot imam i Drammen

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no