INNESPERRET: I sokkelleiligheten i dette huset ble gisselet funnet bastet og bundet av politiet sist søndag. Foto: Kristian Helgesen

- Redd kidnapperne skulle drepe meg

23-åring fange i fire døgn etter at faren ble Lotto-millionær

Kort tid etter faren hadde vunnet 1,2 millioner ble sønnen kidnappet. - De krevde fem millioner, og jeg visste vi ikke hadde nok til å betale, forteller offeret til VG.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Nå våger 23-åringen ikke å gå ut av døren hjemme.

- Jeg er redd for å gå ut fordi jeg frykter hevn, sier 23-åringen.

Sist onsdag ble mannen kidnappet i sin egen sushirestaurant på Oslos østkant. Nå er han sikker på at farens premiesum i pengespill førte til at han ble blinket ut av kidnapperne.

- De må ha trodd at jeg og familien min var rike. Men faren min vant bare litt over 1,2 millioner i Lotto, og ikke i nærheten av de fem millionene kidnapperne krevde. Jeg bor heller ikke sammen med faren min, men med moren min, forteller den 23 år gamle norsk-vietnameseren til VG.

Les også:Sønnen til tippemillionær kidnappet i fire dager

- Min egen sushirestaurant sliter med få kunder. Jeg visste at vi ikke kunne betale - og var redd de ville drepe meg, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FANT BORTFØRT BUTIKKEIER: Fem menn er siktet for å ha bortført og holdt en butikkeier fanget i flere dager. Ifølge leder for seksjon organisert kriminalitet i Oslo-politiet Øyvind Nordgaren (t.v.), lå butikkeieren bastet og bundet da politiet fant ham. Foto: Jarle Brenna

Fem tatt av politiet

Etter det VG erfarer vant faren mellom 1,2 og 1,5 millioner på et pengespill fra Norsk Tipping, trolig Lotto, litt over én uke før 23-åringen ble kidnappet. Det skal ha vært kjent i det vietnamesiske miljøet at faren spilte flere pengespill, for til dels store summer.

Les også:Krevde millioner i løsepenger

- Motivet er jo selvfølgelig penger. Vi forsøker nå å finne ut om andre er tilknyttet saken, og utelukker ikke flere pågripelser, sier leder for seksjon for organisert kriminalitet, Øyvind Nordgaren, til VG.

Familien til offeret eier ytterligere én sushirestaurant.

I går ble fem menn mellom 21 og 26 år varetektsfengslet med isolasjon, siktet for frihetsberøvelse.

VG er kjent med at politiet jager en eller to bakmenn, og undersøker om kidnappingen kan stå i sammenheng med andre saker.

Les hele saken i dagens VG!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder