BYGGEBOOM I 2009: Oslo skal bygge for flere milliarder til neste år, og byrådsleder Erling Lae (H) kaller satsingen for «tidenes investeringsprosjekt». Foto: JAN PETTER LYNAU

Oslo skal bygge for milliarder

Oslo kommune skal bruke 11 milliarder kroner på byggeprosjekter neste år. Skoler, kirker, parker og mer skal pusses opp.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det er godt nytt for byggebransjen i dårlige økonomiske tider. Fram til 2012 er det planlagt å bruke 30 milliarder kroner på å ruste opp hovedstaden, skriver Aftenposten.

- For 2009 har vi tidenes investeringsprosjekt. Vi skal bruke 11 milliarder på bygging og rehabilitering, sier byrådsleder Erling Lae (H) til avisen.

- Dette er mye mer enn en enkel krisepakke. Det meste som har kommet av krisepakker er bare småplukk i forhold til dette, hevder byrådslederen.

Hovedstadens opprusting er omfattende. Skoler, kirker og omsorgsbygg står øverst på listen. Det skal også bygges kunstgressbaner, skatepark og nytt anlegg i Holmenkollen.
Erling Lae lover at satsingen vil skape arbeidsplasser.

- Det er behov for mange dyktige hender og hoder for å gjennomføre alt vi har planlagt, sier han, og understreker at tiltakene har vært diskutert over lang tid.

- Dette kommer ikke primært på grunn av finanskrisen, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder