Foto:

Stiller Stortingets presidentskap til veggs etter byggesprekk

INNENRIKS

Kontroll- og konstitusjonskomiteen vil følge opp budsjettsprekken på 700 millioner kroner knyttet til rehabiliteringen av Stortinget og byggingen av ny garasjeinnkjørsel.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 11.10.16 17:02

Stortinget legger ansvaret på Multiconsult, som vant anbudsrunden om å bli Stortingets totalleverandør av prosjektering og rådgivning. I forrige uke varslet stortingspresident Olemic Thommessen (H) søksmål for å få dekket merutgiftene.

Bakgrunn: Stjernesmell for Stortinget - byggeprosjekt sprekker med 700 millioner

Som Stortingets egen budsjettkomité har kontroll- og konstitusjonskomiteen bedt om innsyn i korrespondansen med Multiconsult. Neste uke kan presidentskapet vente seg kritiske spørsmål fra komiteen.

– Det vil dreie seg om Stortingets egen struktur for å ivareta kvaliteten og framdriften i prosjektet, sier komitéleder Martin Kolberg til NTB

Byggearbeidene ser ut til å bli ferdige sommeren 2018, ett år forsinket. VG skrev i forrige uke at totalsummen anslås i øyeblikket å ende opp mot 1,8 milliarder kroner, rundt 700 millioner kroner mer enn planlagt og 400 millioner mer enn anslaget fra fjorårets budsjettrunde.

På spørsmål om overskridelsene kan øke ytterligere, svarer Kolberg:

– Det vil jeg ikke si én setning om. Jeg vet ikke.

Her kan du lese mer om