ÅSTEDET: Politiet arbeidet på åstedet i Gran på Hadeland natt til søndag, der en 42 år gammel kvinne ble skutt og drept av et rifleskudd. Ektemannen er siktet for uaksomt drap. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

Kvinne drept av vådeskudd på Hadeland: Siktet ektemann knust etter rifledrap

Politiet: Har gjort omfattende beslag

Varetektsfengslet i fire uker

GJØVIK (VG)  Ektemannen i 50-årene begjærte seg løslatt da han møtte i Gjøvik tingrett. Familien hans er knust etter det som har skjedd.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Lørdag kveld tok han livet av sin egen kone, etter det politiet har omtalt som et vådeskudd.

Mandag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, hvorav de to første i full isolasjon.

Ektemannen har forklart politiet sin versjon av hva han mener har skjedd, og det er på bakgrunn av den forklaringen at politiet har siktet ham for uaktsomt drap.

Hjem til barna

Klokken 13.00 stilte han selv i Gjøvik tingrett i forbindelse med fengslingsmøtet, der politiet ba om fire ukers fengsling. Ektemannen var tydelig preget av stundens alvor, og var gråtkvalt da han svarte dommeren i retten. Mannen erkjenner straffskyld for uaktsomt drap, men begjærte seg løslatt.

– Jeg vil hjem og ta meg av barna mine, sa ektemannen.

– Siktelsen er foreløpig og vi kan ikke utelukke at den vil bli endret, men det er noe etterforskningen vil avdekke, sier politiadvokat Trine Hansen til VG.

DØD: En 42 år gammel kvinne ble funnet død, etter at mannen skjøt henne lørdag kveld. Ektemannen er siktet for uaktsomt drap. Foto: Eivind Marcelino , VG

Hun ba om fengsling i fire uker for den drapssiktede ektemannen, for at politiet skal få kunne danne seg et bilde av hva som skjedde den fatale lørdagskvelden.

– Vi har gjort omfattende beslag i saken som vi trenger å gå gjennom. Dette bakgrunnen for at vi har bedt om fengsling, sier politiadvokat Hanssen til VG.

Ingen vitner

Det var lørdag kveld ved 19-tiden at politiet fikk melding om skuddet. Luftambulanse kom til stedet, men livet til kvinnen i 40-årene var ikke mulig å redde.

Ifølge mannens forklaring var det etter at han hadde tatt frem riflen, at et vådeskudd gikk av.

Det var ingen vitner til hendelsen. Parets barn var ikke hjemme.

– Dette gjør etterforskningen krevende for oss, sier politiadvokaten.

– Har han forklart seg noe om hvorfor riflen i det hele tatt var fremme denne lørdagskvelden?

– Han har forklart seg om det, men det er ikke noe vi kan gå inn på nå, sier politiadvokaten.

Bistand fra Kripos

Innlandet politidistrikt har fått både teknisk og taktisk bistand fra Kripos for å ettergå den siktede mannens forklaring og få klarhet i hva som skjedde lørdagskvelden, som endte med at kona ble drept. Dagen etter drapet ga han en forklaring på ni sider. I retten sto han ved denne forklaringen uten endringer.

BA OM FIRE UKERS VARETEKT: Bistandsadvokat Bendik Støen Thoresen og politiadvokat Trine Hansen avbildet i Gjøvik tingrett mandag. Foto: Trond Solberg ,

Begjærer seg løslatt

Ektemannens forsvarer Arne Krokeide, vil ikke kommentere hva han har snakket med sin klient om.

– Jeg vil ikke bekrefte at vi har hatt en samtale en gang. Jeg har ikke fått noe mandat fra ham om å si noe i media ennå, og da kan jeg ikke det, sier Krokeide til VG.

Han bekreftet bare at ektemannen ville begjære seg løslatt før fengslingsmøtet.

I fengslingsmøtet la advokaten vekt på at det ikke er noe grunn til å be om fengsling av ektemannen.

– Det er ingen reel bevisforspillelsesfare her. Ektemannen har forklart seg om det han er siktet for og har erkjent straffskyld. Retten skal ikke ta stilling til en eventuell utvidelse av siktelsen for uaktsomt drap, sa Krokeide, som hastet ut av retten etter møtet og takket nei til å gjøre TV-opptak.

Utsagnet kom etter at politiadvokat Trine Hanssen la frem at etterforskningen vil vise om det kan bli aktuelt å sikte mannen for forsettlig eller overlagt drap.

Bistandsadvokat Bendik Støen Thoresen representerer barna og familien til ekteparet.

– De er i sjokk, og dette er en forferdelig tragedie for dem. Utover det kan jeg ikke si noe nå, sier bistandsadvokaten til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder